Siyonistlere lanet yağdı

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgal etme kararı ve Siyonist İsrail'in kaparan iştahına tepkiler çığ gibi artarken, Diyarbakır'da dün üç ayrı noktada, telin edildi.

Haberler 11.12.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 11.12.2017 - 09:35

Emperyalist ABD Bakan Donald Trumpun Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas Diyarbakrda dün de üç ayr noktada protesto edildi. Siyonizme lanet getirilirken, slam dünyasnn birlik olmas çars yapld.

MUSYAN DER TEPKS

Merkez Balar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesinde bulunan Bingöl Yamaç Köyü Yardmlama ve Dayanma Dernei (Musyan-Der) önünde toplanan 250 kiilik grup karara olan tepkilerini dile getirdi.

Musyan-Der Bakan Sadk Elaldnn organizasyonunda gerçekletirilen protestoda vatandalar ellerinde Zulme kar sessiz kalma, Selahaddinler siyonizme haddini bildirecek, Kudüs onurdur ve Siyonist srail yazl dövizlerle sk sk tekbir getirdi.

TEKBRLER GETRLD

Musyan-Der adna açklama yapan Mehmet Merthan, Kudüsün ve Filistinin 1948 ylndan veri Büyük srail Projesi çerçevesinde adm adm igal altna alndn belirterek, slamn ilk kblesinde ezan- Muhammedinin yasaklanmas, son olarak da Kudüsün igalci Siyonistlerin bakenti olarak ilan edilmesi ümmetin onurunu ayaklar altna almtr. Bu karar alan Amerika, srail ve ibirlikçilerini lanetliyoruz. Bölgeye bar ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüsün tekrar Müslümanlarca idare olunmasndan geçmektedir. slam corafyasnn parçalanml, halk Müslüman olan devletlerin ve ülke liderlerinin zulme kaytsz kalmas korsan ve igalci sraili cesaretlendirmektedir. Bu balamda Türkiyenin ortaya koymu olduu onurlu tavr bütün Müslüman ülkelere örnek olmasn temenni ediyoruz dedi.

TELN YÜRÜYÜÜ

çnar ilçesinin Dörtyol Camiinde klnan öle namaznn ardndan yürüyüe geçen halk, sk sk tekbirler getirerek, ABD ve igalci siyonistleri lanetledi. Yürüyü esnasnda, Kahrolsun ABD, Kahrolsun israil, Mescidi Aksa Onurumuzdur, Hamasa Selam, Direnie Devam, Kudüs slamdr slam Kalacak, Müslüman Uyuma Aksaya Sahip çk, Ceng, Cihad, ehadet sloganlar atld.

EN EDDT BR DÖNEM

Mehmet Tekdal, nsanlk tarihinin en kanl, en edit dönemlerinin yaand bir zaman dilimindeyiz. iddeti daha da derinletirerek kanl iktidarlarn sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazrlanyor. Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyann bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak tepkimizi ortaya koymak üzere burada toplandk. Kudüs, israil topra deildir. Hiçbir zaman da olmayacaktr. Kudüs, igal altnda olan Filistin topradr. Kudüs, ümmetin, direniin, kardeliin topradr ve bakentidir. Kudüs Müslümanlarn özlemi, sevdas, göz bebei ve onurudur. Kudüs, bizim nazarmzda bir mihenktir. Her bir kar ilahi vahyi insanla bildiren peygamberlerin izlerini tamas hasebiyle Kudüs; insan olma uuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs, son peygamberin risaleti srasnda ilk kble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluumuzun ve medeniyet kodlarmzn ifadesidir. dedi.

SYAS SUçLARIN BÜYÜÜ

Tekdal açklamalarnn devamnda, ABD bakan Trumpn ülkesinin srail büyükelçiliini Tel Avivden Kudüse tama karar 21. Yüzyln en büyük siyasi suçlarndan biridir. Uluslararas hukuka, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi kararlarna, ahlaki normlara, tarihsel birikime ve sahadaki gerçeklere aykr bu karar gayri merudur ve asla tannmayacaktr. Kudüsün statüsü ve tapusu tarihle sabittir ki Kudüs slamndr. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçeklii deitiremezler. Eer bu admla yaplmak istenen Müslümanlarn sabrn ve tepkisini ölçmekse; bizler topyekn birer Selahaddin olarak Kudüsün özgürlüü için sefere çkmaya hazr olduumuzu buradan bütün haçllara ilan ediyoruz. Kudüs asla sizin siyasi popülizminize kurban edilecek bir mesele deildir ve bütün dünya bunu böyle bilmelidir. dedi.

SLAM ÜMMETNE SESLEND

Tekdal açklamasnn devamnda, Son olarak buradan bütün ümmete sesleniyoruz; imdi uyanma ve harekete geçme zamandr. Nasl ki, Hz. Ömerin fethiyle, Selahaddin-i Eyyubiden bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüsü Haçllara kar yüzyllar boyu savunduysak, imdi de ayn uurla mücadelemizi sürdürüp, haçl art düünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme kar sesimizi yükseltmeliyiz. Unutmamalyz ki; Kudüs Ümmetin onurudur. Bizler de onurumuza sahip çkmalyz! eklinde konutu. lçe Müftüsü Abdulhamit Turgutun yapt duann ardndan vatandalar dald.

çERMK LçESNDE MTNG

Buarada, çermik ilçesinde vatandalar, emperyalist ABDnin Kudüsü siyonistlerin bakenti olarak tanmasna ilikin basn açklamas yapt. Merkez Hanba Camii önünde düzenlenen basn açklamasna sivil toplum kurulular ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayda vatanda katld. Basn açklamasn çermik Köprü-Der Bakan dris Kaçmaz okudu.

ARAPLARIN DEL, MÜSLÜMANLARIN

Filistin topraklarnn yüzyllk plan çerçevesinde adm adm igal altna alndn belirten Kaçmaz, Önce slamn ilk kblesinde Ezan- Muhammednin yasaklanmas, son olarak da Kudüsün igalci siyonistler için bakent olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmu bir ekya ordusuna kar dik duruun bir Müslüman için namus meselesi olduunu tüm slam lemine hatrlatyoruz. lem-i slam, Amerikadan, israilden deil Allahtan (cc) korkmaya ve ona teslim olmaya çaryoruz. Artk Müslümanlarn bu kan emici vampirlere kar yekvücut olup ümmet olma vaktidir. fadelerini kulland.

Kudüsün tüm Müslümanlarn meselesi olduunun altn çizen Kaçmaz, Terörizmi kendine resmi politika, bir yol haritas yapm korsan devlet israil ve ABDye sesleniyoruz; unu net olarak anlamalar gerekir ki Kudüs meselesi sadece Filistinli Müslümanlarn veya Araplarn meselesi deil, tüm dünya Müslümanlarnn meselesidir. Mescid-i Aksa ve Kudüse uzanan eller, karsnda bütün Müslümanlar görecektir. Bu bizim iman ve slami sorumluluumuzdur. Dedi.

TERÖR REJM VAR OLDUU SÜRECE

Terör rejimi var olduu müddetçe bu corafyann bar ve huzura kavumas mümkün deildir. diyen Kaçmaz son olarak u ifadeleri kulland: Bölgedeki etnik kavgalarn, mezhep savalarnn ve de tüm terör olaylarnn kkrtcs israildir. Meselemiz büyük eytan ABDnin Kudüsü siyonist igalciye bakent ilan etmesi deildir. çünkü oras Filistindir. srail diye bir yer yoktur. Kudüs mukaddestir, sancaktr, onurdur.

Ana Sayfaya Git