Siyonizme lanet

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da gösteri ve basın açıklamasıyla tepki gösterilerek telin edildi. "Filistin Amed Omuz Omuza" sloganları atıldı.

Haberler 22.07.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki slami Sivil Toplum Kurulularnn temsilci ve üyelerinin de aralarnda bulunduu binlerce Diyarbakrl, Müslümanlarn ilk kblesi Mescid-i Aksann galci Siyonist srail tarafndan ibadete kapatlmasn kitlesel basn açklamas yaparak telin etti.

CUMA NAMAZI SONRASI

Dün, slamn 5inci harem-i erifi olan Tarihi Ulu Cami önünde, Cuma Namaznn ardndan bir araya gelen binlence Diyarbakrl kitlesel basn açklamas önceki, sk sk tekbir getirdi. Filistin Amed Omuz Omuza, Kahrolsun srail, Mescidi Aksa Onurumuz, Allahu Ekber Muhammed Rehber, Zalimler çin Yaasn Cehennem, Müslüman Uyuma Aksaya Sahip çk, Filistin Halk Yalnz Deil, Amedten Aksaya Direnie Bin Selam eklinde atlan sloganlarda sonra hazrlanan ortak basn açklamas metni okundu. Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartlarn da yer ald gösteride STKlar adna konuan Üzeyir Yuva, slam corafyasnn barna bçak gibi saplanm siyonist rejimin, cinayetlerine ve Müslümanlarn kutsallarna yönelik saldrlarna devam ettiini bildirdi.

MESCD- AKSADAK GAL

Geçen hafta 3 Müslüman gencinin ehit edildiini ve Mescid-i Aksada cuma namaz klnmasnn engellendiini anmsatan Yuva, Müslümanlarn kendi arasnda yaad iç çatmalar frsata çeviren siyonist çetenin, Kudüs ve Mescid-i Aksay tamamen igal etmenin admlarn attn kaydetti.

slam dünyasndan yükselecek tepkilere göre projelerini daha zalimane icra etmeyi hedefleyen igalci siyonistlerin planlarnn görüldüünü aktaran Yuva, öyle konutu: Her geçen zaman slam ümmetinin aleyhine ilemektedir. Bu süreci durdurmann tek yolu, Müslümanlar arasnda tesis edilecek birlikteliktir. Bir gerçek daha var ki, Müslümanlarn sükut hali, siyonist çetelerin iledii cinayetlere zemin hazrlamaktadr. ledikleri her cürümün, akttklar her Müslüman kannn kimseyi rahatsz etmediini gözlemleyen siyonist rejim, pervaszln artrmakta ve Müslümanlara yönelik saldrlarnda daha acmasz olabilmektedir. galcilerin slam topraklarnda yaptklar barbarlklar, vahetler gözler önündeyken, sessiz kalmann gayretullaha dokunacann farknda olmak gerekir.

Gün geçmiyor ki Kudüs sokaklarnda bir Müslüman genç bacmz, yetikin bir erkek kardeimiz siyonist çetenin hedefi olmasn. diyen Yuva, Müslümanlarn bir yandan en acmasz ekilde katledildiini, dier yandan da zindanlarda en aalk koullarda esir tutulduunu ifade etti.

GALCLERN ZALMLKLER

Yuva, bugün ilenen cürümleri ne kendileri ne de yarn gelecek çocuklarn unutmayacan ve hesabn sormak için gün sayacaklarn vurgulad. Dünya kamuoyunun 70 yldr siyonist igalcilerin zalimliklerine kar tutumunun belli olduunu kaydeden Yuva, bu terör ebekesinin katliamlarna kar öteden beri üç maymunlar oynayan bat dünyasndan bir ey beklemediklerini belirtti.

slam ülkelerinin Müslümanlarn kutsalna, mahremine el uzatan, igal eden siyonistlere kar artk gereken tavr göstermesi gerektiine iaret eden Yuva, öyle devam etti:

ZALMLERE KARI SESMZ YÜKSELMEL

Kimi körfez ülkeleri siyonizmin asl amacn görmeli, direk veya dolayl olarak onlarn projelerinin bir parças olmay brakmaldr. slam corafyasnn zenginliklerini siyonizme ve hamisi emperyalistlere tamamaktan vazgeçmelidir. Siyonist fitnenin tüm corafyamz kuatt görülmelidir. gal altndaki Kudüste, Mescid-i Aksann kutsiyeti çinenirken, medyann olup biteni birkaç dakikalk haberle geçitirmesi, küçük puntolarla görmesi, toplumun dikkatinden kaçrlmas da ibretliktir. galin Filistin snrlar dna tat, zilletin, hangi mevkilerde kölelie dönütüüne bir kez daha ahitlik ettiimiz bugünlerde zalime kar yüksek sesle burada olduumuzu haykryoruz.

Protestoya, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Saadet Partisi l Bakan Fesih Bozan ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git