Sizleri Unutmadık

Dönemin egemen güçlerin organizasyonuyla "kaza" süsü verilen suikastle şehit edilen Yönetim Kurulu Başkanımız M. Emin Altındağ ve arkadaşının vefatının 18. yılında rahmetle anarken, sis perdesinin aralanması için "adaletin tecellisi" çağrısında bulunuyoruz.

Haberler 25.04.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin puslu, sisli ve karanlk dönemine egemen güçlerin organize ettii, dönemin Diyarbakr Devlet Güvenlik Mahkemesi Basavcs Nihat çakarn ba rolüyle, 18 yl önce sevenlerinden ve bizden trafik kazas süsü verilen suikastle ehit edilen Yönetim Kurulu Bakanmz Mehmet Emin Altnda ve yakn arkada Münir Mennan ölümlerinin yl dönümünde gözya, hüzün, dua ve mevlid-i erifle anld. Altnda ve Söz Ailesi, siyasal iktidara ve adalet kurumuna adaletin tecellisi için bir kez daha çarda bulunarak, üç maymunu oynamaktan vazgeçin diyor.

BABASI GÖZALTINA ALININCA

24 Nisan 2000 tarihinde, babas Mehmet Ali Altnda ve iki çalan, Altnda ailesine kendisi ve JTEMe yönelik Diyarbakr Söz Gazetesindeki yaynlardan dolay kin güden dönemin DGM Basavc Nihat çakar tarafndan, hayali suç isnat edilerek gözaltna alnd. Gözalt haberini duyan M. Emin Altnda ve yanndaki arkada Münir Mennan, Erzurumdaki antiyede Diyarbakra gelmek üzere yola çkt.

ABBALI JANDARMA KARAKOLU

Altnda, Diyarbakr-Bingöl karayolunun Abbal Karakolu mevkiinde, geçi kontrolü yaptktan bir kilometre sonra, görgü tanklarnn ifadelerine göre, yollar zrhl bir araçla kesildi. Altnda ve Mennann içerisinde bulunduu Land Rover marka jeep, uçurumdan aa atld. Termal kameralarn 24 saat gözetledii ve askeri kontroller her araç geçiinin bir dier noktaya bildirildii bir dönemde, Altnda ve aracndan bir gün sonra, haberdar olundu.

12 SAAT SONRA OLAY YER

Saat 16.00 sularnda meydana gelen kaza bir gün sonra, sabah saat 06.00 sularnda PTTnin yol kenarnda çalan içileri tarafndan fark edildi. Sadece boyunlarnda krklar olduu tespit edilen ve olay yerinde vefat eden Altnda ve Menan 12 saat sonra fark edildi.

Kazann yaand gece, Abbal karakolu bata olmak üzere, Genç ve Lice Karakol komutanlyla, Altnda ailesinin fertleri birçok kez telefonla görüerek, akbetlerini sorduklar halde, hiç bir yetkili cevap vermedi.

SÖZ HABER GÖRÜNTÜLER ALINDI

Kamuoyunun Aabey olarak gördüü Mehmet Emin Altnda ve arkada Münnir Mennann cenazesi, Diyarbakra getirilirken, gözaltnda tutulan Mehmet Ali Altnda ve iki üst düzey çalan, savcla sevk edilmeden, poliste serbest brakld. Altnda suikast olaynn en dikkat çeken ayrnts da, olay günü Söz Haber ekibinin, kaza yerinde çektii görüntüler ve resimlerin, JTEM elemanlar tarafndan el konulmas oldu. Muhabirlerin bulunduu araç, Kocaköy mevkiinde önleri kesilerek, sivil kyafetli asker olduklarn belirten kiiler tarafndan gasp edildi.

MEVLTLE ANILDILAR

Altnda ve Söz Ailesi, siyasal iktidara ve adalet kurumuna adaletin tecellisi için bir kez daha çarda bulunarak, üç maymunu oynamaktan vazgeçin diyor. Altnda ailesi, suikastn sr perdesinin aralanmas için, dosyann yeniden açlmasn istedi. 18 yl geçmesine ramen, cevap bekleyen onlarca sorunun bulunduu Yönetim Kurulu Bakanmz M. Emin Altnda ve yakn arkada Münir Mennann ölümlerinin yl dönümünde, mevlitle anldlar. Okunan mevlide Altnda kardelerin babas i adam ve aratrmac-yazar Mehmet Ali Altnda, ailesi, sevenleri ve çok sayda davetli katld. Dualar edilirken, Altnda ve Menan rahmetle anld.

Ana Sayfaya Git