Sokakta çalışan çocuk olmayacak

Diyarbakır'da "Sokakta Çalışan Çocuk Olmayacak" projesi startını aldı.

Haberler 06.07.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje kapsamnda oluturulan mobil ekipler, 7 ilçede sokakta çalan çocuklarla görütü

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar çocuklarmz ihmal ve istismardan korumak için her türlü çalmay yürütüyoruz

Diyarbakrda, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ile Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) i birliinde, çocuklarn sokakta çalmasn önlemek amacyla hayata geçirilen Sokakta çalan çocuk Olmayacak Projesi kapsamnda, mobil ekipler çalma yapt.

Proje kapsamnda l Emniyet Müdürlüü, Müftülük, Milli Eitim Müdürlüü ve Büyükehir Belediyesi görevlilerinin de yer ald Sokak çocuklar çalma Komisyonu tarafndan, 7 ilçede e zamanl, sokaklarda mendil, simit satan, kavaklarda arabalarn camlarn silen ve pazarlarda eya tayan çocuklar tespit edildi.

SOKAKTA çALIAN çOCUK OLMAYACAK

Merkez Yeniehir ilçesi Ofis Semtinde de ekipler, cadde ve sokaklarda çalan çocuklarla görüme salayarak bilgilerini ald.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, Bakanln talimatyla sokakta çaltrlan çocuklara ilikin çalma balatldn söyledi.

Proje kapsamnda mobil ekiplerin kurulduunu aktaran Açar, ekiplerin balatt çalma ile 800 çocuk tespit ettiklerini aktard.

çALIMADA 800 çOCUK TESPT EDLD

çocuklarn sokakta çaltrlma gerekçelerinin aratrldn anlatan Açar, öyle konutu:

Ekiplerimiz, çocuklarn aileleriyle görüme yaptlar. çocuklar, Büyükehir Belediyesince Hazar Gölü kysnda yer alan kamplarda deerlendirdik. çocuklarn sosyal, kültürel ve sportif kurslara katlmlarn saladk. 195 aileye Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf üzerinden yardm saladk. Tatil döneminin gelmesiyle ve okullarn kapanmasyla sokakta çalan çocuklarn younluunu görmeye baladk. Mobil ekip çalmasna ilave olarak e zamanl genel uygulama balattk. Bu uygulamay her ay düzenli olarak gerçekletirmeyi planlyoruz.

TRAFK IIKLARINDAK çOCUKLAR

Açar, çocuklar trafik klarnn bulunduu alanda cam silerken, mendil satarken, dilenirken gördüklerini belirterek, ekiplerin, ehrin birçok noktasnda çocuklara müdahale ettiklerini ifade etti.

Sokan tehlikelerine kar çocuklar korumak istediklerini dile getiren Açar, çocuklarn salkl bir ekilde gelimelerini, sokan her türlü riskine kar korunmasn ve eitime devamll salayarak sokakta tehlikeye maruz kalacak çocuk görmek istemiyoruz. çocuklarmz ihmal ve istismardan korumak için her türlü çalmay yürütüyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git