Sokakta çalıştırılan çocuk büyük risk altında

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, okulların tatil olması ile birlikte Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi Diyarbakır'da da sokaklarda işportacılık yapan çocukların bağımlılık konusunda büyük bir risk altında olduğunu belirtti.

Haberler 11.07.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, özellikle yaz aynn balamas, okullarn tatil olmas ile birlikte Türkiyenin birçok ehrinde olduu gibi Diyarbakrn cadde ve sokaklarnda iportaclk yapan veya dilenen çocuklarn bamllk konusunda büyük bir risk altnda olduuna dikkat çekti.

SOKAKTA çALITIRILAN çOCUK

Öger, bu çocuklarn kazanm olduu parayla aile ekonomisine katk salamaktan ziyade maalesef kazançlarn internet kafelerde veya sigara almnda kullandklarna ahit olunduunu söyledi.

Bahse konu çocuklarn profili ve aile yaplarna dikkat çeken Öger, Bu çocuklarn profili incelendiinde, özellikle aile ekonomisinin kötü olduu, okuma-yazma orannn düük, çok çocuklu aileye mensup olduklarn görebilmekteyiz. Bu ailelerin çounluunun tütün kulland, bir ksmnn da madde kullancs olduu görülmektedir. dedi.

BÜYÜK RSK ALTINDADIRLAR

Toplum bireylerinin baz tutum ve davranlarnn bu çocuklara katkdan ziyade zarar verebileceini ifade eden Öger, Aileler çocuklarnn ev ekonomisine katk saladn ya da kendi harçlklarn çkarma noktasnda bir çaba içinde olduunu dile getiriyor olabilirler. Sokakta çaltrlan çocuklar ve bu çocuklardan alveri yapmak ayn zamanda onlar sokaa mahkm etmek olduunu, geleceklerinin ellerinden çalndn, ciddi manada bamllk pençesinin altnda olabileceini unutmamak gerekir. Aileler ve vatandalarn daha duyarl olmas gerekir. ifadelerini kulland.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünün yapm olduu çalmann takdire ayan olduunu hatrlatan Öger, çalmann dier kurumlarla beraber yürütülmesi önemlidir. Ama bununla birlikte varo bölgelerde yerel yönetimlerin acilen sosyal alanlar oluturmas gerekir. Gençlik merkezleri, okuma salonlar ve oyun alanlarn açmalar önemlidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git