Son bir bahar operasyonu!

İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi eğitim yılı açılışında konuştu

Haberler 07.10.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, 6-8 Ekim olaylarna ilikin, HDP bu milletten özür dilemedi. Süslü süslü laflar, amalar, kenarndan dolanmalar, hapishaneden pikin pikin tweetler, utanmadan sklmadan hala Kandili adres göstermeler, gösterilen adresi birlikte not almalar. Hala kimse özür dilemedi. dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2021-2022 Akademik Yl Açl Töreninde yapt konumada, yllarca Türkiyenin ayana pranga vurulmak istendiini söyledi.

Vesayetin, 27 Nisan e-Muhtras, Gezi olaylar, 17-25 Aralk süreci ve 15 Temmuz darbe giriimiyle tekrar diriltilmek istendiini vurgulayan Soylu, bunun baarlamadn, vesayet giriimlerinin akamete uratldn dile getirdi.

Vesayet macerasnn 2010dan sonra terör üzerine evrildiini aktaran Soylu, dou ve güneydouda PKK, Suriyede PKK/PYD, Irakn kuzeyinde DEA ve içeride FETÖ eliyle Türkiyenin terör vesayetiyle sarmalanmaya çalldna dikkati çekti.

Bakan Soylu, ki tane basit gazete manetiyle istediini elde eden, demokrasiyi basklayabilen, parmak sallayan, tehdit eden anlay, bugün ayn sonucu elde edebilmek için 15 Temmuzu organize etmek, DEA ve PKK ile i tutmak, Suriye göçüyle yüzlemek riskini almtr. Bu riski almasna ramen yine de istedii neticeye ulaamamtr. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyenin güvenlikte boyut deitirdiini anlatan Soylu, güvenlikte yaplan zihniyet deiiminin, iki asrlk kurumlarda ortaya konulan dönüümün, entegrasyon ve koordinasyon baarsnn, ileride okullarda ders olarak okutulacan, tezlere konu olacan aktard.

PARMAK Z ENTEGRASYONUYLA 129 BN 640 ASAY OLAYINI AYDINLATTIK

çileri Bakan Soylu, 2018 ylnda baladmz parmak izi entegrasyonu sayesinde bugüne kadar 129 bin 640 asayi olay, 4 bin 312 terör olay, 8 bin 223 narkotik olayn aydnlattk. Bu parmak izlerinden aydnlatlan olaylardan 1209u sadece cinayetti ve cinayetten yakalanan üpheli says da 1913tür. bilgisini paylat.

Yaanan deiimin etkisiyle ortaya konulan yeni güvenlik stratejisinin birinci paradigmasnn

tehlikeyi kaynanda yok etmek olduunun altn çizen Soylu, ilkbahar-yaz operasyonlarnn tamamlandn ve sonbahar-k operasyonlarna balanacan belirtti.

Operasyonlarn ikliminin deimediini vurgulayan Soylu, 9 bin 630 ilkbahar-yaz operasyonu planlandn, bu dönemde 10 bin 850 operasyon yapldn bildirdi.

Operasyonlarda 127 teröristin etkisiz hale getirildiini anmsatan Soylu, Önümüzde bir sonbahar-k operasyonu var. Eer bu hzla gidersek, belki bir sonbahar-yaz operasyonu daha yaparz, sonrasna gerek kalr m bilmiyorum. dedi.

Hç KMSE PMANLIK DUYMADI

6-8 Ekim olaylarna da deinen Bakan Soylu, öyle devam etti:

Bugün yl dönümü olan, Kandilin ve ayn zamanda onun siyasi uzants olan siyasi partinin yetkili kurullarnn verdii talimatla birilerinin merulatrmaya çalt 6-8 Ekim olaylarnn temel sebebi, terör örgütünün siyasi ayann telann temel sebebi, bizim ortaya koyduumuz yeni nesil terörle ve terörizmle mücadele anlay ve bu anlay hayata geçerse balarna ne geleceini görmü olmalardr. Kimse unuttuk sanmasn. Sivil insanlarn mahallelerini, evlerini yakp yktlar, okullar kütüphaneleri yakp yktlar, vatandalarmz, güvenlik görevlilerimiz ehit oldu, yaraland, ac çekti. O çary yapanlardan, o çarda bulunanlardan hiç kimse pimanlk duymad, bu milletten, tarihimizden ve insanmzdan özür dilemedi.

Siyasetin insanlk ve hizmetkarlk için var olduunun altn çizen Soylu, siyasetin, terörizm, terörist, teröristin siyasi uzantlar için olmadn ifade etti. Bakan Soylu, siyasi uzantlarn himaye etmenin terörizmi himaye etmek anlamna geldiini bildirdi.

çileri Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Açk seçik, net ekilde eylem çars yapanlar, sessiz sedasz da olsa özür dilemediler. Birilerinin meruiyet fetvasna bizim itirazmz, bizim mihenk tamz ite burasdr. Yllarca PKKnn sözcülüünü yaptlar, ama i özür dilemeye gelince, ne Bedirhan bebek için kimse özür diledi, ne enay Aybüke için kimse özür diledi, ne Necmettin öretmen için, ne 6-8 Ekim olaylarnda ehit olmu 37 insanmz için, yaralanm ve belki de sakat kalm insanmz için kimse özür dilemedi. HDP bu milletten özür dilemedi. Süslü süslü laflar, amalar, kenarndan dolanmalar, hapishaneden pikin pikin tweetler, utanmadan sklmadan hala Kandili adres göstermeler, gösterilen adresi birlikte not almalar. Hala kimse özür dilemedi.

Terörle mücadelede ortaya konulan bakn, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin hzl karar alma avantajyla yüksek performans ürettiini dile getiren Soylu, Türkiyeyi vesayet sistemine döndürmek isteyenler, bunu arzu edenler, orann üzerinden siyasetin ve demokrasinin zafiyetine parmak basmak isteyenler parlamenter sistem rüyasyla yatp, parlamenter sistem rüyasyla kalkmaktadrlar. ifadelerini kulland.

Göç yönetiminin de önemli güvenlik alan arasnda yer aldn anlatan Soylu, stratejinin, düzenli göçü yönetme, kaçak göçle mücadele anlay üzerine kurulduunu belirtti.

Bakan Soylu, 2016dan bugüne kadar 2 milyon 349 bin 931 kiinin snrda, henüz Türkiyeye giri yapmadan engellendiini açklad.

Türkiye içinde yakalanan düzensiz göçmen saysnn ise ayn dönemde 1 milyon 301 bin 407 olduunu bildiren Soylu, bugüne kadar 286 bin 65 snr d ileminin gerçekletirildii bilgisini paylat. Bakan Süleyman Soylu, 465 bin kiinin Suriyeye gönderildiini sözlerine ekledi.

Soylunun konumasnn ardndan eitim ylnn ilk dersini Türkiye Maarif Vakf (TMV) Bakan Prof. Birol Akgün verdi.

Törene, çileri Bakan Yardmcs Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Sahil Güvenlik Komutan Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, akademisyenler ve akademide eitim gören örenciler katld.

Ana Sayfaya Git