Son dakika atakları! Aday adayı sayısı 70'i aştı

AK Parti'de aday başvuruları bugün sona eriyor. Diyarbakır'da aday aday sayısı 70'i bulurken, sürpriz isimlerden biri Ensarioğlu ailesinden geldi. Faysal Ensarioğlu'da AK Parti'den aday adayı oldu.

Haberler 29.04.2018 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç/M. Emin FDAN/Ylmaz YAAR/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-24 Haziranda yaplacak milletvekili ve cumhurbakanl seçimi için siyasi partiler youn bir aday trafii içerisine girerken, AK Partide aday enfyasyonu yaanyor. Diyarbakrda aday aday bavuru says 70i aarken, 100ü bulmas isteniyor. Aday aday bavuruyarnda sürpriz gelimelerden biri Ensariolu ailesinden oldu. Milletvekili Galip Ensariolunun adaylk bavurusu bugün netlemesi beklenirken, amcas M. Faysal Ensariolu AK Partiden Millektvekili aday aday oldu.

TEMAYÜL YOKLAMASI VAR

AK Partide 24 Nisanda balayan milletvekili aday adaylna müracaatlar bugün sona erecek. Bavurularn tamamlanmasnn ardndan, adaylk deerlendirmesine alnacaklarla ilgili ön incelemeye katk salamas amacyla tekilat mensuplarnn görüünü örenmek için tekilat temayül yoklamas gerçekletirilecek. 2-3 Mays tarihlerinde yaplacak yoklamalar, 10.00-16.00 saatleri arasnda il bakanlklarnca belirlenen uygun salonlarda yaplacak. stanbul, Ankara, zmir ve Bursada birden fazla salonda yoklama olabilecek.

Birden fazla seçim çevresi bulunan stanbul, Ankara, zmir ve Bursada her bir seçim çevresinin aday adaylar için ayr liste hazrlanacak ve ayr yoklama yaplacak. Tercih listeleri, yoklamaya katlacak kii saysndan yüzde 10 fazla sayda hazrlanacak.

OY KULLANACAK GRUPLAR

Üyelii devam eden Genel Merkez Parti Kurucular Kurulu Üyeleri, l Yönetim Kurulu Bakan ve Üyeleri, l Gençlik ve Kadn Kollar Yönetim Kurulu Bakan ve Üyeleri, l Demokrasi Hakem Kurulu Bakan ve Üyeleri, l Disiplin Kurulu Bakan ve Üyeleri, parti üyelii devam eden ve aday aday olmayan eski l Bakanlar lçe Yönetim Kurulu Bakan ve Üyeleri, lçe Gençlik ve Kadn Kollar Bakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Parti Üyesi Büyükehir, l, lçe ve Belde Belediye Bakanlar, Parti Üyesi l, lçe ve Belde Belediye Meclisi Üyeleri, Parti Üyesi l Genel Meclisi Üyeleri, Belde Yönetim Kurulu Bakan ve Üyeleri, Belde Gençlik ve Kadn Kollar Bakanlar, Köy ve Mahalle Bakanlar, Parti Üyesi, 22, 23, 24, 25 ve 26. Dönem aday aday olmayan milletvekilleri tekilat temayül yoklamasnda oy kullanacak.

SVL TOPLUM KURULULARI YOK

Önceki seçimler için yaplan temayül yoklamalarnda sivil toplum kuruluu temsilcileri ve yöneticileri oy kullanrken, bu kez kullanmayacak. Saym döküm ilemleri tamamlandktan sonra sonuçlar bir tutanak halinde üyeler tarafndan imzalanarak, oy pusulalar ile Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Bakanlna teslim edilecek.

BAVURAN ADAYLAR

Prof. Dr. M. Emin Ylmaz, Doç. Dr. Cenap Ekinci, Aydn Altaç, Ensari Erdem, Baki Aksoy, Bayram Zilan, Mehmet Fatih Kayhan, Netice Arslan, Hasan Doan, Ahmet Miktat Güne, Yahya Kamç, Ercan Ezgi, Hasan çakar, Dr. Ersanur Atiç, Hayrullah Akyldz, Ylmaz Uçar, Mahmut Gürbüz, ükran Mermutlu, Osman Aslan, Mücahit çimen, Abdulaziz Aslan

ESK VEKLLER DE VAR

lyas leri, rfan Rza Yazcolu, brahim Lale, Ali hsan Merdanolu, M. Sait Yaz, Cuma çten, Elif Toptanc, Süleyman Börü, Oya Eronat, Suat Bora, Abbas Bar, Dr. Aziz Alper Biten, Abdulaziz Aslan, ükrü Knk, Recep Kandemir, Filiz Aküzüm, Tahsin Arslan, Ali Recep Nazl, Mustafa Elgörmü, Erbakan Tunç, Süleyman Elhakan, Mithat eker, Murvettin Tosunlu, Suna Kepolu, erif Aydn, Dr. Ümit Doru, Hayrettin Yldrm, Hasan çakar, ükran Ylmaz, Muharrem Kurt, Hasan Klnç, Ahmet çiçek, Saki Kalander, smail Zengin, brahim Gökdemir, eref Yontürk, Sedat Ildiz, Mukkades Evsen, Selahaddin Umay, M. Faysal Ensariolu, Durdane Beyolu, Atilla Kaymaz,

ENSAROLU ALESNDEN ADAY ADAYI

Milletvekili Galip Ensariolunun yeni dönem milletvekillii için bugün aday olup olmayaca netlik kazanrken, amcas M. Faysal Ensariolu dün sürpriz bir ekilde, Ak Parti Genel Merkezine giderek, Diyarbakrdan Milletvekili aday adayl için bavurdu. Amca-Yeen çekimesi bu noktada tartma konusu olurken, bir süre önce ailenin büyüklerinden eski devlet bakan Mehmet Salim Ensarioluda, yi Parti Genel bakan Meral Akenerle objektiflere poz vermi, bu partiye geçtii basna yansmt.

Buarada, Milletvekili Abubekir Baln da bugün aday adayl için bavuraca örenildi.

DOç. DR. CENAP EKNC

Akademik hayatnn yansra sivil toplum örgütü yaplanmasnda da önemli roller üstlenen Dicle Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Cenap Ekincide, aday adayl bavurusunda bulundu. Metina aireti üyesi olan Ekinci, 16 nisanda yaplan referandumda Cumhurbakan Erdoana tam destek vererek, Güneydou Evet Platformunu kurarak, büro açt.

ORTAK AKIL PLATFORMUN KURUCUSU

Kurduu Güneydou Ortak Akl Platformuyla binlerce insan bir araya getirerek, kardelik duygusunu gelitiren Ekinci, bölgedeki kan davalarnn barla noktalanmasnn elçisi olarak biliniyor. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gülün uzun süre badanmanlk görevinde bulunan Ekinci, Heysel Doal Kültürü Derneini kurarak, Turizme büyük katk salarken, katld televizyon prgramlarnda Türkiyenin siyasi ve sosyal sorunlar hakknda kapsaml açklama ve tartmalarda bulunmasyla dikkat çekiyor.

çÖZÜMDER BAKANI EZG

Buarada, çözüm Süreci Sivil nisiyatif Dernei (çözüm-Der) Bakan Ercan Ezginde AK Partiden milletvekili aday aday oldu. Özelikle kritik süreçlerde ald inisiyatifle toplumun nabzn tutan ve birçok gazetede makaleleri yaynlanan Ezgin, AK Parti Siyaset Akademisinde 15. Dönem Türkiye ikincisi olmu ve Cumhurbakan Erdoan ile yurtdna gidi ödülü kazanarak plaket almt.

Ezgin, 2015 ylnda Fransada mizah dergisi Charlie Hebdo Dergisinde Hz. Muhammedi (S.A.V) tasvir eden karikatürleri yaymlayan baz internet sitelerinin ilgili bölümüne eriimin engellenmesi için Diyarbakr 2. Sulh Ceza Mahkemesine müracaat ederek karikatürlerin kaldrlmasn salamt.

ULU CAM EMEKL MAMI YAZ

Diyarbakrda hutbeleriyle uzun dönem adndan söz ettiren Ulu Cami emekli imam hatibi Mehmet Sait Yazda AK Partiden milletvekili aday aday oldu. Yaklak 30 yl yürüttüü imam hatiplik görevinden geçen yl emeklilie ayrlan Yaz, bölgedeki sorunlara kar verdii mücadele ile tannyor. Aslen Diyarbakrl olan Yaz, görev yapt süre boyunca verdii hutbeleriyle halkn sevgisini kazanmt.

GAZETEC GÜRSEL ESER

Gazeteci ve Sendikac Gürsel Eserde AK Partiden Diyarbakr Milletvekili aday aday oldu. Medya- Sendikasnn kurucu Genel bakanl görevini iki dönem aralksz yapan Eser, bakanlk sistemi ile yönetilen bir Türkiyenin önünün açlacana inandn ifade ederek, bu yolda görev almak istediini söyledi.

PARLAK ADAY ADAYI

Cihannüma Dayanma ve birlii Platformu Dernei (Cihannüma) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Parlak, Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Partiden milletvekili aday aday oldu.

Bölgedeki birçok muhafazakar yap ile diyalou salayan Parlak, özellikle Güneydou Anadolu Bölgesindeki gençlik ve kadn çalmalarn organize ediyor. Milli görü kökenli olan Parlak, 2014 yerel seçimlerde AK Parti Balar lçe Belediye Bakan aday oldu ve yüzde 32 (52 bin) oy alarak AK Partinin ilçede girdii seçimlerin en yüksek oyunu ald. Parlak, 7 Haziran ile 1 Kasm 2015 seçimlerinde de AK Parti Diyarbakr milletvekili aday oldu.

ÖNDEN BAKANI GÖKDEMR

Önder mam Hatipliler Dernei (ÖNDER) Diyarbakr ube Bakan brahim Gökdemirde aday adaylar arasnda yer ald. Mardin doumlu Gökdemir, Diyarbakr Valilii Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanl personeli olarak görev yapyor.

Memur-Sen Konfederasyonuna bal Bem-Bir-Sen l Bakan, lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr kurucu üyelii, Diyarbakr Fetih Platformu Koordinatörlüü, Diyarbakr 72 Sivil Toplum Kuruluu sekreterlii görevlerinde bulunan Gökdemir, halen ÖNDER Diyarbakr ube Bakan ile Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörlüü görevlerini de yürütüyor.

Ana Sayfaya Git