SON DAKİKA! Boydak Holding çalışanlarının akıbeti belli odu

Boydak Holding çalışanlarının akıbeti belli oldu. FETO soruşturması kapsamında terör örgütüne finansal destek sağladığı belirlene Boydak Holding sahibi için istene ceza belirlendi. Boydak Holding yöneticileri ve çalışanlarına yönelik belirli aralıklı dalgalanmalar ile operasyonlar düzenlenmiş ve Boydak Holding tutuklananlar listesi hakkında gün gün gelişmeler yaşanmıştı.

Haberler 12.05.2017 - 14:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETO soruturmas kapsamnda terör örgütüne finansal destek salad belirlene Boydak Holding sahibi için istene ceza belirlendi. FETO sorturmas kapsamnda örgüte yandalk yapan ve finansal destek salad belirlenen Boydak Holding yöneticileri ve çalanlarna yönelik belirli aralkl dalgalanmalar ile operasyonlar düzenlenmi ve Boydak Holding tutuklananlar listesi hakknda gün gün gelimeler yaanmt. Ve boydak holding bünyesinde yolsuzuk yapt belirlenen ve tutuklana 137 kii hakknda iddianame ve istenilen ceza belirlendi. ddianamede üpheliler Memduh Boydak ve Bekir Boydak ile Sedat Yetikinin ise terör örgütleri veya teröristlere fon salamak ve toplamak suçundan 5 yldan 10 yla kadar hapis cezasna çarptrlmas talep edildi.

FETÖnün finansal yaplanmasna ilikin balatlan soruturma kapsamnda örgüte himmet toplad ve finansman salad iddiasyla 137 kii hakknda balatlan soruturma tamamland. stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcl tarafndan hazrlanan iddianamede aralarnda i adamlar Memduh Boydak, Bekir Boydak, Mahmut Sami Boydakn da bulunduu 40 tutuklu 137 kii üpheli olarak yer ald. 3 kii de davac olarak yer ald. ddianamede tüm üpheliler için Terörizmin finansmannn önlenmesi hakkndaki kanuna muhalefet suçundan 5 yldan 10ar yla kadar hapis cezas talep edildi. Ayrca 125 üpheli için Silahl terör örgütü üyelii suçundan 5 yldan 10 yla kadar, 9 kii hakknda ise, Silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 15 yldan 25 yla kadar hapis cezas talep edildi.

TAHSLATçILARDAN ABDYE UZANAN PARA TRAF

ddianamede Dünya Pazarlama A.., bünyesindeki irketlerin piyasaya faturasz sürülen mallardan elde edilen gelirler ile himmet ve ba ad altnda elde edilen gelirlerin kurulan paravan irketler üzerinden FETÖye aktarld anlatld. ddianamede yaplan deerlendirmede, söz konusu organizasyonun, piyasaya faturasz olarak sürülen (ev aletleri, krtasiye malzemeleri vb.) malllarn tahsilatçlar araclyla toplanan bedellerinin bölge sorumlularnn hesaplarna yatrld, bölge sorumlularnn toplanan paralar stanbuldaki firma yetkililerinin hesaplarna gönderdikleri ve buradan da FETÖ ile iltisakl yurtiçi ve yurtdndaki irketlere yönlendirdikleri kaydedildi.

5 YILDA 104 MLYON TL...

ddianamede Dünya Pazarlama A.. nin, 2011-2016 dönemleri arasnda 6838 ilem ile toplam 75.632.501 TL tutarnda havale ald, ayn 5 yllk dönem içinde gönderilen havelenin ise 19107 ilem ile toplam 104.713.741 TL olduu vurgulanarak yaplan havaleler arasndaki farkn kayt d olduuna dikkat çekildi. Havalelerin 22.637.404 TLsi gerçek kiilere, 82.076.337 TLsinin ise tüzel kiilere gönderildii belirtilerek, gerçek kiilerin irket ortaklar olduu, tüzel kiilerein de yine Dünya Pazarlama A..ye bal irketler olduu belirtildi.

17 / 25 ARALIK SONRASI RKETLERN ç BOALTILMAYA çALIILDI

Yaplan incelemelerde söz konusu irketlerin, özellikle FETÖ elebas Fetullah Gülenin ikamet ettii Amerikadaki örgütün irket ve eitim kurumlarna 17-25 Aralk öncesi dikkat çekmemek amacyla bin-100 bin aras dolar transferi gerçekletirilirken, bu tarih sonras, söz konusu transferin onlarca kez 1 milyon dolar eklinde gerçekletii vurguland. Bu durumunda irketlerin içini boaltmak amacyla yapld belirtildi.

SGORTASIZ çLERDEN HMMET TOPLANDI

Söz konusu irketlerde 3 bine yakn kiinin çaltrld ve bu kiilerin büyük çounluunun sigortasz çaltrldna dikkat çekildi. Yine bu sigortasz çaltrlan kiilerden de himmet ve ba ad altnda örgüte para topland belirtilerek, Bir örgüte belli dogmalarla bal olmayan bir kimsenin, her yönüyle gayri yasal bir oluum içerisinde yer almas özellikle yüksek maddi menfaatler elde etmeden hayatn adamas mümkün deildir denildi.

BOYDAKLARIN ORTAK OLDUU RKETE 2 MLYON 323 BN TL TRANSFER YAPILDI

ddianamede Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Mahmut Sami Boydakn, Bizim Menkul Deerler A.nin ortaklar arasnda yer ald, bu irketin de MASAK veritabannda FETÖ/PDY balants olduu belirtildi. Bu irketin FETÖ ile iltisakl bir çok irkette yönetici olan ve çok sayda soruturmada ad geçen üpheli Ali çelikten Mays 2012de 2 ilemde toplam 2 milyon 323 bin TL havale ald vurguland.

BASAVCILIIN ONAYLADII DDANAME MAHKEMEYE GÖNDERLD

ddianamede 6 üpheliden, örgütün kriptolu mesajlama program bylock kullancs olduklar kaydedildi. stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan onaylanan iddianame stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesine gönderildi.

STENEN CEZALAR

ddianamede, Atf Salih Yiit, Fatih Avvuran, Fevzi Gürses, brahim Balc, sa Kalaycolu, Nihat Özdemir, Nureddin Gonca, Necat Gonca ve Nurfan Kartaln, silahl terör örgütü yöneticisi olmak suçundan 10 ile 15 ve terör örgütleri veya teröristlere fon salamak ve toplamak suçundan da 5 ile 10 yl olmak üzere toplam 15 yldan 25 yla kadar hapis cezasna çarptrlmas istendi.

Aralarnda eski Boydak Holding ve Kaynak Holding yöneticilerinin de bulunduu 125 üphelinin, silahl terör örgütü üyesi olmak suçundan 5 ile 10 ve terör örgütleri veya teröristlere fon salamak ve toplamak suçundan da 5 ile 10 yl olmak üzere toplam 10 yldan 20 yla kadar hapis cezasna çarptrlmas öngörülen iddianamede, üpheliler Memduh Boydak ve Bekir Boydak ile Sedat Yetikinin ise terör örgütleri veya teröristlere fon salamak ve toplamak suçundan 5 yldan 10 yla kadar hapis cezasna çarptrlmas talep edildi.

OLAYIN GEçM

Gözaltna alnan Mustafa Boydak, Adli Tp Kurumunda salk kontrolünden geçirildi. Salk kontrolüne ele kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularn yantsz brakan Mustafa Boydak, sadece Teekkür ederim demekle yetindi. Mustafa Boydak, buradan Emniyet Müdürlüüne götürüldü. FETÖ üyesi olduklar ve örgüte finans saladklar iddiasyla balatlan operasyonda, Boydak ailesinden 6 kii hakknda gözalt karar verildi.

LYAS BOYDAK DA GÖZALTINDA

Boydak Holding Eitim ve Kültür Vakf yöneticilerinden lyas Boydak da Kayseride gözaltna alnd. lyas Boydak, polislerin eliinde Eitim ve Aratrma Hastanesindeki Adli Tabiplikte salk kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Kayseri Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sralarnda Boydak Holding Yönetim Kurulu Bakan Mustafa Boydak, ei Aliye iki gün önce örgütün ablas suçlamasyla tutuklanan yönetim kurulu üyesi ükrü Boydak ve Boydak Holding nsan Kaynaklar Direktörü Halit Bayhan gözaltna alarak evlerinde arama yapt.

Ana Sayfaya Git