Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı 4 gün oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak sorusunun cevabı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutma konusunda 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı planlıyoruz" dedi.

Haberler 21.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan öne çkan balklar:

Bu toplantda ana gündem maddemiz koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda yaptmz ve yapacamz çalmalard. Ayrca Suriye, Libya ve Egedeki gelimeler bata olmak üzere önemli güvenlik konularmzla ilgili deerlendirmelerde bulunduk.

Uluslararas kamuoyunu bir kez daha darbeci Haftere kar ülkenin meru yönetimine destek vermeye davet ediyoruz. Türkiye gücünü uluslararas hukuktan ve kendi çkarlarn koruma iradesinden alan kararl duruuyla Akdenizdeki oyunlar bozmay sürdürecek

Türkiye Rusya ile vard 5 Mart mutabakatna balln korumakla birlikte rejimin saldrganlna da geçit vermeyecektir. Rejim böyle devam etmesi halinde çok ar kayplarla bunun bedelini ödeyecektir. dlibdeki atekes iklimini bozmak için provokatif eylemler düzenleyen karanlk örgütlere de müsamaha göstermeyeceiz.

Snrlarmz içinde ve dnda terör örgütüne nefes aldrmamakta, her frsatta ban ezmekte kararlyz. Son iki haftada toplam 38 teröristi etkisiz hale getirdik.

Koronavirüs salgnnn önüne geçmek için aldmz tedbirlerin meyvelerini toplamaya baladk. Test vaka oranmz azalyor. yileen hasta saymz katlanarak artyor. Salgnn hzn engellemek için halen 239 mahalle, köy veya belde düzeyinde yerleim yeri de karantina altnda tutulmaktadr.

Hastanelerimizde olaanüstü bir younluk yaanmyor. Salk personelimiz canla bala görevlerini yürütüyor. Ücretsiz maske datmmz PTT ve eczanelerden devam ediyor. Youn bakm solunum cihazlarnn üretimi konusundaki çalmalarmz baaryla neticelendi. Mays ay sonuna kadar 5 bin cihaz üretmi olacaz.

Savunma sanayisinde gerçekletirdiimiz büyük atlm tbbi cihaz ve ilaç bata olmak üzere kritik tüm alanlarda sürdüreceiz. Elimizde epeyce bir stoku bulunan kritik ilaçlarn üretimine yerli firmalarmz da balad.

Milletimizin çok büyük bir bölümünün açklaman tedbirlere uymas sayesinde salgnn felaket boyutuna ulamasnn önüne geçtik. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasnda günlük hayata etkisini en az düzeyde tutma konusunda 31 ilimizde sokaa çkma kstlamas yapmay planlyoruz.

Ana Sayfaya Git