SON DAKİKA! HSYK, 227 hakim ve savcıyı ihraç etti

HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu.

Haberler 20.02.2017 - 18:30 Son Güncelleme : 20.02.2017 - 18:38

Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) Bakanvekili ve 2. Daire Bakan Mehmet Ylmaz, AA muhabirine yapt açklamada, olaanüstü hal kapsamnda yaynlanan Kanun Hükmünde Kararname gerei, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisak, irtibat ve balants olduu iddia edilen hakim ve savclarla ilgili görümelerin devam ettiini söyledi.

Bu kapsamda HSYK 2. Dairesince, daha önce aça alnan hakim ve savclarn durumunu görütüklerini belirten Ylmaz, 227 hakim ve savcy KHK gerei meslekten ihraç ettiklerini kaydetti.

Soruturma kapsamnda ifadesi alnan üphelilerin beyanlarnn soruturmaya yön verdiini belirten Ylmaz, ifadeler alndkça yeni isimlere ulaldn ve dier delilerle desteklenmesi üzerine gereinin yapldn ifade etti.

Ylmaz, üphelilerin cep telefonlar ve elektronik cihazlarndaki çözümlemeler ve ByLock mesaj içeriklerinin ortaya çkmas sonras ulalan bilgilere göre de yeni üphelilerin ortaya çktn aktard.

HSYK tarafndan, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan toplam 4 bin 176 hakim ve savc hakknda ilem yapldn söyleyen Ylmaz, yeni ihraç edilenlerle u ana kadar meslekten ihraç edilen hakim ve savc saysnn 3 bin 886 olduunu, hakknda ilem yaplan dier hakim ve savclarla ilgili incelemelerin sürdüünü bildirdi.

Mehmet Ylmaz, daha önce KHK ile ihraç edilen 200 hakim ve savc hakknda ise yaplan incelemeler sonucu göreve iade karar aldklarn ifade etti.

Hakimler ve savclar hakknda soruturmalarn 7 ildeki basavclklarca yürütüldüünü, yaplan deerlendirmelerin HSYKya iletildiini belirten Ylmaz, Genel Kurulda çalmalarmz tüm hzyla sürüyor. Yargy tekrar çeteden arndrmak ve güvenilir bir yapya kavuturmak için elimizden geleni yapyoruz dedi.

Ylmaz ayrca, imdiye kadar ByLock kulland iddia edilen bin 760 hakim ve savcnn tamamnn meslekten ihraç edildiini belirterek, u an ByLock kullanp da görev banda olan bir tek hakim ve savc yok. çalmalarmz hzla devam ediyor. Artk tekilat üzerindeki bask kalksn, adliyeler huzurla çalmalarna devam etsin çabas içindeyiz. diye konutu.

AA

Ana Sayfaya Git