SON Dakika! Kerkük petrol boru hattına saldırı! Petrol çıkışı durduruldu

KBY, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa il sınırları içinde yapılan saldırı nedeniyle petrol sevkiyatının durdurdu

Haberler 18.02.2016 - 22:32 Son Güncelleme : 18.02.2016 - 22:32

KBY, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa il sınırları içinde yapılan saldırı nedeniyle petrol sevkiyatının durdurdu.

Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye sınırları içinde Şanlıurfadaki sabotaj nedeniyle Kuzey Irak Bölgesinden Ceyhan Limanına yapılan petrol sevkiyatı durmuştur ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞe karşı yürüttüğüsavaşa ve IKBYdeki ekonomik krize değinilerek, Bu saldırı doğrudan Kürdistan Bölgesinde yaşayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, terör örgütü DAEŞe karşı savaşan Peşmerge güçlerinin maaşlarını ve ihtiyaçlarını da bu petrol hattından sağlamaktadır denildi.

Türkiyeden saldırıları durdurması ve güvenliği arttırması talebinin dile getirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye hükümetinden güvenlik önlemlerini arttırmasını talep ediyoruz. çünkü bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesinde yaşayan halka büyük zarar vermektedir. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetimiz Peşmerge maaşlarını güçlükle karşılamaktadır. çünkü petrol geliri oldukça azalmış durumda. Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerinin terörizme karşı mücadelesine büyük zarar vermektedir.

PKK, KUZEY IRAK İçİŞLERİNE KARIŞMASIN

Öte yandan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, yerel medyaya yaptığı açıklamada, PKK, Kuzey Irak Bölgesinin içişlerine müdahale etmekten uzak dursun. Enerji ve doğal gaz sevkiyatının PKKyı ilgilendiren bir yönü yoktur. (AA)

Ana Sayfaya Git