SON DAKİKA! Selin Sayek Böke CHP'den istifa etti ve topu Kılıçdaroğlu'na attı

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin görevinden istifa attiği so dakika olarak siyaset gündemine oturdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da doğruladığı açıklama da Böke, tek suçlu olarak Kılıçdaroğlu'nun gösterdi.

Haberler 06.05.2017 - 15:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Sözcüsü Selin Sayek Bökenin görevinden istifa attii so dakika olarak siyaset gündemine oturdu. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun da dorulad açklama da Böke, tek suçlu olarak Klçdarolunun gösterdi. 16 Nisan sonrasnda genel bakann net bir tavrla hareket etmedii gerekçesini sunan Böke, Atlmas gereken admlar 16 Nisan gecesinden balayarak gereken siyasi kararllk ve netlikle atlmamtr. Katlmc demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiyenin özgürlükçü demokrasiye kavumasnn yolunun bu deerlerden geçtiini düünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlaynn parças olmay uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Bakan Yardmcl ve Parti Sözcülüü görevlerimden istifa ediyorum ifadelerine yer verdi.

16 Nisan referandum sçmileri akabinde CHPnin tek hedefinin halkla birlikte hareket etmek olduu düüncesi ile birlikte 16 Nisanda Türkiyede seçmenlerin en az yüzde 50si tek adam rejimine kar çkm ancak gayr-hukuki yollarla bu irade gasp edilmitir. Cumhuriyet Halk Partisine düen görev, gayrimeru olan merulatrmamak ve ortaya konan bu demokrasi iradesini Türkiye gerçeine dönütürmek için halkla birlikte siyasi mücadele vermektir. dedi.

Referandum ile alakal meru sonuçlarn çktna iaret eden Böke; Referandumun gayrimeru sonucunu kabullenerek hedefler ve politikalar oluturmak, demokrasiye ve her eyden önce demokrasi iradesini ortaya koymu milyonlara hakszlktr. Demokrasinin yaatlabilmesi için Mecliste verilen mücadelenin rejim deiikliinin yeni koullarna göre yeniden tarif edilmesinin yan sra, Meclis dnda meru demokratik anayasal haklarn kullanmn savunmak, desteklemek ve bu haklarn kullanmna ortak olmak CHPnin görevinin bir parças olmaldr.2 dedi .

BÖKENN HAYATI

1972 senesinde dünyaya gelen Selin Sayek Böke doma büyüme Ankaraldr. Liseyi TED Ankara Kolejinde okumutur. 1993 ylnda ise ODTÜ ktisat bölümünden lisans diplomasn almtr.

1993-1999 yllar arasnda Duke Üniversitesinde iktisat alannda yüksek lisans ve doktorasn tamamlamtr.

1999 ylnda 2001 ylna kadar yBentley Collegeda Yardmc Doçent olarak çaltktan sonra 2001-2003 yllar arasnda IMFnin Washington DC ofisinde Ekonomist olarak görev almtr.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHPnin zmir 1. bölge milletvekili aday oldu ve meclise giren Selin Sayek Böke bu tarihten itibaren siyasi kariyeri balamtr.

çok iyi derece ngilizce bilen Selin Sayek Böke evli ve iki çocuk annesidir

Son dönemde Frat Kalkan operasyonu ile ilgili yapt açklama ile gündeme gelen Selin Sayek Böke büyük tepki toplamtr.

Ana Sayfaya Git