Sona yaklaşıldı

DİYARBAKIR'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde çıkan olaylarda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 21'i tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 26.01.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te, Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili 41 sann yargland davann durumasnda, eksiklerin giderilmesi halinde dosyann, esas hakkndaki mütalaasn vermesi için cumhuriyet savcsna gönderilmesi kararlatrld.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine nakledilen davann durumasna, tutuklu 21 sank, ikayetçiler ve taraflarn avukatlar katld.

Tutuksuz 3 sank için Diyarbakrdaki mahkemeden telekonferans sistemiyle balant kurulan durumada, müdahil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn avukat da hazr bulundu.

Duruma öncesi Mahkeme Bakan Hüsamettin Okçu, 3 sank hakknda yakalama kararnn devam ettiini belirtti.

Okçu, gizli tank Zümrütün alnan ifadesinde, olayla ilgili fotoraflarda sanklardan Ylmaz Uurlu hariç dier sanklar tehis edemediini bildirdiini kaydetti.

Durumada söz alan sank avukatlar, daha önceki beyanlarn tekrar ettiklerini dile getirerek, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Müdahil avukatlar ise sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar verilmesini isteyerek, eksikliklerin tamamlanmas konusunda kararn mahkemenin takdirinde olduunu bildirdi.

Tutuklu sanklardan Ali Güler, suçsuz olduunu savundu. Ailesinin madur olduunu iddia eden Güler, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, üzerlerine atl suçun vasf ve mahiyeti, delil durumu, kaçma üphesi gibi gerekçelerle tutuklu sanklarn tutukluluklarnn devamna, 3 sann da yakalanmalarnn beklenmesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Beyanlarn dinlenmesinin ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanklar ve suça sürüklenen çocuklarn tutukluluklarnn devamna, yakalanamayan 3 sank hakkndaki yakalama emirlerinin infaznn beklenmesine karar verdi.

Adli Tp Kurumundan gönderilen DNA raporunun, Kriminal Polis Laboratuvarna gönderilerek raporlandrlmasn kararlatran mahkeme, yarglamann gecikmemesi için raporun mahkeme personelince götürülmesine hükmetti.

Ara kararlarn yerine getirilmesi durumunda, duruma günü beklenmeksizin dosyann mütalaa beyannda bulunulmas için cumhuriyet savcsna tebliine karar veren mahkeme, savcnn mütalaasn yazl sunmas halinde taraflarn durumadan önce haberdar edilmesini karar altna ald.

Duruma, eksikliklerin giderilmesi için 15 ubata ertelendi.

- Adliye önünde basn açklamas

Öte yandan, durumann ardndan adliye önünde toplanan madur yaknlar, avukatlar ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yöneticileri ile üyeleri basn açklamas yapt.

Gazetecilere davann geldii aamaya ilikin bilgi veren Avukat Hasan Bozda, Maalesef fiyasko bir soruturmann, FETÖ ana davasna dahi konu olmu fiyasko bir soruturmann neticesinde yürüyen bir yarnn sonucunu bekliyoruz. dedi.

Özellikle FETÖ ve birtakm yaplarn soruturmay bulandrmak ve azmettiricileri davaya dahil etmemek ve delilleri karartmak için ellerinden gelen her türlü frsat deerlendirdiini belirten Bozda, Mahkeme de ne yazk ki bu karartmalarla uramak zorunda kalm ve temiz olan delilleri ayklamakla uramtr. 12 celsedir yarglamann salkl bir ekilde yürütülmesini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu da mahkemenin verecei kararn, soruturma ve kovuturma safhasndan daha iyi olacan umduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git