Soruşturma savsaklanmış

Mahkeme: Medeni Yıldırım'ın öldürülmesi olayında etkin soruşturma yapılmadı.

Haberler 14.02.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

28 Haziran 2013 günü Kayacak Köyü yaknlarnda bulunan Jandarma Karakol Komutanlnda yaplan inaat protesto eden 150- 200 kiilik grubun ellerinde pankart ile karakol önünde topland ve slogan atmaya balad belirtilen gerekçeli kararda, bu srada karakolun yannda bulunan i makinesi ile çadrlarn atee verilerek yakld ifade edildi. Olaylarn daha da büyümesini önlemek ve kalabal datmak amacyla askerlerin havaya ate açtn belirten mahkeme, bu srada grup içinde bulunan Medeni Yldrmn vücuduna isabet eden kurunla yaralandn ve kaldrld hastanede hayatn kaybettiini belirtti.

ATILAN SLAH BELL DEL

Otopsi srasnda ölünün vücudunda mermi çekirdei elde edilemedii belirtilen kararda u ifadelere yer verildi:

Olay yerinde çok sayda bo kovan bulunduu, karakolda bulunan silahlar ile bo kovanlarn kriminal incelemesinin yapld, ancak ölenin vücudunda mermi çekirdei bulunmamas, olay yerinde çok sayda bo kovan bulunmas ve ate eden askeri personel says nedeniyle ölenin sana ait silahtan çkan mermi ile hayatn kaybettiine dair her türlü üpheden uzak, kesin ve inandrc bir tespit yaplamamamtr. Kalekol yapmn protesto için gelen kalabaln içerisinde bulunan maktulün, sank Adem çiftcinin banda olduu biksi tabir edilen silahtan çkan mermi ile vurulduunun sabit olmamas nedeniyle beraatine karar verilmitir.

ETKN SORUTURMA YAPILMADI

Gerekçeli kararda suça konu olayn özellii, olay yeri inceleme tutana, ekspertiz raporlar, kamera görüntüleri, madur ve tank anlatmlar ile dier deliller dikkate alndnda olaya ilikin etkin bir soruturma yaplmadnn anlaldn belirten mahkeme, gerçek faillerin ortaya çkarlmas amacyla Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmasna karar verildiini kaydetti.

RÜTBELLER HAKKINDAK TAKPSZLK KARARI KALDIRILDI

Olayla ilgili Görevi kötüye kullanma ve Taksirle birden fazla kiinin yaralanmasna neden olma ile suçlanan Kayack Jandarma Karakol Komutan ve silah kullanma emri veren Jandarma Özel Harekat Tim komutan hakknda verilen takipsizlik karar da, Medeni Yldrmn ailesi ve olayda yaralanan dier madurlarn avukatlarnn itiraz üzerine kaldrld. Takipsizlik kararn kaldran Diyarbakr 5inci Sulh Ceza Hakimlii, soruturmann yeniden balatlmas için dosyann Lice Cumhuriyet Basavclna gönderilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git