Sosyal medyada dolandırıcılar!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında güvenlik uyarısında bulundu.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBBden yaplan açklamada, TBBye ait olduu görüntüsü verilerek kredi kart aidat iadesi gibi çeitli vaatlerle banka müterilerini dolandrmak için açlm sosyal medya hesaplarnn tespit edildii belirtildi.

Birliin sosyal medya üzerinden banka müterisi bilgilerini talep ettii bir uygulamasnn bulunmad ve resmi internet site hesaplar haricinde yönlendirmeler yaplmad vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

DOLANDIRICILIK UYARISI

Kredi kart veya kiisel bilgileri ele geçirmeyi ve banka müterilerini dolandrmay amaçlayan giriimlere kesinlikle itibar edilmemeli, banka ve kiisel bilgilerin asla paylalmamasna çok dikkat edilmeli ve bu alkanlk haline getirilmelidir. Birliimizin açklamalarn takip etmek isteyen sosyal medya kullanclar, Facebook ve Twitterdaki @BankalarBirligi adresli resmi hesaplarmz takip edebilir. Dolandrclk amacyla Türkiye Bankalar Birlii ad kullanlarak açlm sosyal medya hesaplarna kar gerekli önlemler alnmakta, bu tür hesaplarn kapatlmas ve sorumlularn cezalandrlmas için gerekli yasal bavurularda bulunulmaktadr.

Ana Sayfaya Git