Sosyal medyaya göz açtırılmıyor

DİYARBAKIR'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ propagandası yaptıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

Haberler 23.01.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavcl, TSKnn 20 Ocak Cumartesi günü balatt, Zeytin Dal Harekt ile ilgili sosyal medya hesaplar üzerinden halk kin ve dümanla tahrik edenler, silahl terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA ile ilgili propaganda yapp, provakatif eylem çarsnda bulunanlar hakknda soruturma balatt. Soruturma kapsamnda, l Emniyeti stihbarat, Terörle Mücadele ve Biliim Suçlar Müdürlüü ekipleri, sosyal medyada yaplan paylamlar incelemeye ald. Yaplan incelemelerde, üpheliler tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri gereince haklarnda yasal ilem balatld, 30 kii gözaltna alnd. üpheliler, Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Polisin, sosyal medyada benzer paylamlarda bulunanlarla ilgili çalmalarnn sürdüü örenildi.

HDPLLERN NCELENMES

Van Erci Cumhuriyet Basavclnn, Zeytin Dal Harekatyla ilgili sosyal medyada kirli propagandada kullanlan ve 2016da çekilen yaral çocuk fotoraf paylamna yönelik balatt soruturmann devam ettii örenildi.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Basavcl, Afrine yönelik harekatla ilgili sosyal medya üzerinden yaptklar paylamlar nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakknda soruturma balatt.

HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm hakkndaki inceleme de sürüyor.

STANBULDAK GÖZALTI

stanbul Cumhuriyet Basavcl, 18 kii hakknda yakalama kararna hükmederken Anadolu Cumhuriyet Basavcl da 57 kii hakknda soruturma balatt.

Ana Sayfaya Git