Soylu: "İşiniz gücünüz iftira, yalan"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK artık Türkiye'nin hafızasından silinmek üzeredir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK artık Türkiye'nin hafızasından silinmek üzeredir. Elebaşlarının bile ümitlerinin tükendiğini, Batı'ya yaptıkları sitem dolu çağrılarda görüyoruz." dedi.

Haberler 23.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlnn 2022 yl bütçesine ilikin yapt sunumda, Türkiyenin kendisine kar kurulan tuzaklar gördüünü ifade etti.

Terörle mücadelede politika deiikliine gidildiini belirten Süleyman Soylu, terörizmin tüm unsurlaryla mücadele edildiini vurgulad.

Kaynaklarn terör örgütüne aktaran, fiziki ve lojistik destek salayan, eleman temin eden, ehirlerde örgüt lehine bir bask unsuru olan belediyelere görevlendirmeler yapldn hatrlatan Soylu, görevden alnan belediye bakanlarnn ilk derece mahkemelerinden aldklar cezalarn 694 yl 988 ay 338 gün olduunu söyledi.

Soylu, görevlendirme yaplan belediyelerin hizmet üretir hale getirildiini belirtti.

Snr ötesi operasyonlar yaplmadan önce PKK/PYD ve DEA tarafndan snrn kar tarafndan illeri taciz eden 549 saldr yapldn anlatan Soylu, havan, roket, silahl maket uçak ve benzer yöntemlerle 1125 saldr gerçekletirildiini, 36 kiinin ehit olduunu kaydetti.

Yaralanan güvenlik görevlisi ve vatanda saysnn 294 olduunu ifade eden Soylu, Kimse kusura bakmasn, Gazi Meclisin çatsnn altnda tezkereye hayr oyu vermenin anlam, orada terör örgütünün tekrar yuvalanmasna izin vermektir. diye konutu.

Terörle mücadelede seri operasyonlarn yapldn anlatan Soylu, Eren K operasyonlarna deindi.

Bakan Soylu, Eren K operasyonlarnn 6 tanesi devam ediyor, bugün 7ncisine BitlisSarpkayalarda 680 kahramanmzla baladk. Sadece Erende 167 terörist ve 1057 maara etkisiz hale getirildi. bilgisini paylat.

TÜRKYE, TERÖRLE MEGUL BR ÜLKE OLMAKTAN çIKTI

Yurt içinde ve snr ötesinde Türk Silahl Kuvvetleri, emniyet, jandarma istihbaratlar ve MT arasndaki uyumun terörle mücadelede elde edilen baary getirdiinin altn çizen Soylu, snr ötesi operasyonlarla Kandilden Akdenize uzanacak terör koridorunun engellendiini, DEAn ilerlemesinin ve etkinliinin durdurulduunu söyledi.

Dou ve Güneydouda yaplan yatrmlar anlatan Soylu, Her eyden önce Türkiye, terörle megul bir ülke olmaktan çkt. PKK artk Türkiyenin hafzasndan silinmek üzeredir. Elebalarnn bile ümitlerinin tükendiini, Batya yaptklar sitem dolu çarlarda görüyoruz. dedi.

FETÖYLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadeleye de deinen Soylu, bu mücadelenin son FETÖ mensubuna ulama hedefiyle sürdüünü dile getirdi. Süleyman Soylu, bu kapsamda bugüne kadar 319 bin kiinin gözaltna alndn, 99 bin kiinin tutuklandn kaydetti.

FETÖ nedeniyle çileri Bakanlndan 45 bin kiinin ihraç edildiini, 12 bin 847 kiinin de görevden uzaklatrldn, 13 bin 509 kiinin görevlerine iade edildiini belirten Soylu, Mahrem yaplanma, büfe ankesör, örgüt evi, snav soruturmalar ve kurum yaplanmalarna yönelik olarak 77 bin operasyon yaplm, ByLockta 99 bin tekil kullanc tespit edilmitir. Büfe ankesörde etkin pimanlktan faydalanan kii says 8 bin 617, oran ise yüzde 37dir. diye konutu.

çileri Bakan Soylu, DEAa yönelik 2016da 783 operasyon yapldn, bu ylki operasyonun ise 1173 olduunu ifade ederek, 2021de 2 bin 438 kiinin gözaltna alndn, 487 kiinin tutuklandn bildirdi.

Süleyman Soylu, son üç ylda 9 önemli terör eylemi engellenen DEAn 31 Aralk2016dan bu yana eylem gerçekletiremediine dikkati çekti.

Ar sol terör örgütlerine yönelik 2021deki 249 operasyonda 615 kiinin gözaltna alndn belirten Soylu, operasyonlarla bu örgütlerin de kadro kayb yaadn, krsaldan tamamen silindiini kaydetti.

NZ GÜCÜNÜZ FTRA, YALAN

Soylu, uyuturucu ile mücadeleye ilikin açklamalar srasnda, HDP sralarndan laf atlmas üzerine, Ben imdi kimin uyuturucu kullandn söylerim. dedi. Bunun üzerine tartma çkt.

Bu srada HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylann, Sayn Bakan, 10 bin dolar alan siyasetçiyi açkla. sözlerine ise Soylu Ben 10 bin dolar söylerim ama siz baka bir ey söylemek zorundasnz. Gazi Meclisin mehabetine bir saygnz varsa Klçdarolunun bundan iki yl önce söyledii, Mecliste ByLock kullanan milletvekillerini tek tek açklamayan... iniz gücünüz iftira, yalan. karln verdi.

Komisyon Bakan Cevdet Ylmaz, araya girerek milletvekillerini sakin olmalar konusunda uyard.

Salon çok kalabalk olduu için her eyi göremediini söyleyen Ylmaz, Sayn Bakanmz, Bana laf atld. diyor. kili diyaloglara girmeyelim. Böyle bir usulümüz yok. Lütfen sakin olalm, zaten say fazla, skntl bir ortam var. Laf atanlara rica ediyorum, laf atmayn. Gün boyunca herkese söz vereceim. eklinde konutu.

Tartmann ardndan sunumuna devam eden Soylu, Sayn Bakan, metnimden çkmak istemiyorum. Bir deil, birçok kez laf atld. Bana laf atlmazsa konumam bitireceim. dedi.

çileri Bakanlnn 2022 yl bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

çileri Bakan Süleyman Soylu: (3)

15 Temmuzdan bugüne kadar, özellikle takip ettiimiz ve birilerini çok rahatsz ettii, itibarszlatrlmaya çallmasndan anlalan, Bataklk Operasyonu, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuturucu suç geliri operasyonudur

(Uyuturucuyla mücadele) Kolluun yapt baarl operasyonlar görmezden gelen, yargnn süreçlerini yokmu gibi farz eden, kamuoyuna sadece yanl ve yalan bilgi aktaran anlay, elbette ki bizi bu mücadeledeki kararllmzdan vazgeçiremeyecektir

Egede hem kaçak göçü engelliyoruz hem de Yunanistann geri ittii insanlar ölümden kurtaryoruz

Önemli bir yeniliin de haberini vermek isterim: Kimlik kartna e-mzann yüklemesine bir ay içinde balyoruz

çileri Bakan Süleyman Soylu, 15 Temmuzdan bugüne kadar, özellikle takip ettiimiz ve birilerini çok rahatsz ettii, itibarszlatrlmaya çallmasndan anlalan, Bataklk Operasyonu, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuturucu suç geliri operasyonudur. dedi.

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlnn 2022 yl bütçesine ilikin yapt sunumda, uyuturucuyla mücadelenin uluslararas raporlarda teyit edilen bir baaryla sürdürüldüünü belirtti.

Türkiyenin, tarihinin en büyük uyuturucu mücadelesini yürüttüüne iaret eden Soylu, uyuturucuyla mücadeleye ilikin FETÖnün aylar önce servis ettii yalan ve iftiralar TBMM çats altna getirmenin, Türkiyeye her frsatta kara çalmaya çalanlara omuz vermek olduunu söyledi.

Bakan Soylu, Kolluun yapt baarl operasyonlar görmezden gelen, yargnn süreçlerini yokmu gibi farz eden, kamuoyuna sadece yanl ve yalan bilgi aktaran bu anlay, elbette ki bizi bu mücadeledeki kararllmzdan vazgeçiremeyecektir. diye konutu.

Uyuturucuyla mücadelede gerçekletirilen operasyonlar ve yaplan çalmalar anlatan Soylu, çok sayda uyuturucu maddenin Türkiyeye giri yapmadan ele geçirildiini bildirdi.

çileri Bakan Soylu, 15 Temmuzdan bugüne kadar, özellikle takip ettiimiz ve birilerini çok rahatsz ettii, itibarszlatrlmaya çallmasndan anlalan, Bataklk Operasyonu, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuturucu suç geliri operasyonudur ve bu operasyon kapsamnda u ana kadar 73 sank hakknda iddianame düzenlenmi, 2 milyar liralk mal varlna el konulmutur. ifadesini kulland.

KADINA YÖNELK DDETTE BR SAYISINA BLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kadna yönelik iddetle mücadeleye de deinen Soylu, Kadna yönelik iddette bir saysna bile tahammülümüz yoktur. görüünü paylat.

Soylu, kadna yönelik iddeti olumadan önlemeyi amaçladklarn vurgulayarak, bu konuda attklar yeni admlar aktard.

Kadn Acil Destek Uygulamasnn, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi tarafndan ödüle layk görüldüünü anmsatan Soylu, bu uygulamay 2 milyon 758 bin 120 kadnn telefonuna yüklediini dile getirdi.

Soylu, yeni bir elektronik kelepçe izleme merkezi kurulduunu, bugüne kadar 764 kiiye elektronik kelepçe takldn anlatt.

Türkiyenin trafik konusunda da önemli çalmalar hayata geçirdiini belirten Soylu, Birlemi Milletlerin 2011-2020de trafik kazalar sebebiyle can kayplarn yüzde 50 azaltma hedefini tutturabilen iki ülkeden birinin Türkiye olduuna dikkati çekti.

DÜZENSZ GÖçLE MÜCADELE

Göç konusunda yaplanlara da deinen Bakan Soylu, Türkiyenin, tüm dünyada dengeleri deitiren göç meselesinin ve göçün sorumlusu olmadn vurgulad.

Düzensiz göçle mücadelede Türkiyenin yürüttüü politikalar anlatan Soylu, 2016dan bugüne kadar ülkenin dou ve güney snrlarnda engellenen kaçak göçmen saysnn 2 milyon 406 bin 6 kii olduunu hatrlatt.

Süleyman Soylu, Egede hem kaçak göçü engelliyoruz hem de Yunanistann geri ittii insanlar ölümden kurtaryoruz. sözlerini sarf etti.

Bu yl yaanan orman yangnlarnda, baz illerdeki sel afetlerinde Nerede bu devlet dedirttirilmediine iaret eden Soylu, Türkiyenin afet yönetim baarsnn yurt dndan bile takdir gördüünü söyledi.

Türkiyenin nüfus vatandalk hizmetlerinde de devrim gerçekletirdiini vurgulayan Soylu, yeni nüfus müdürlüü konseptinin 54 il ve 515 ilçe müdürlüünde tamamlandn aktard.

Yeni çipli kartlarn datmnn devam ettiini bildiren Soylu, 2016dan bugüne kadar 68,9 milyon kimlik kart datldn, Türkiye nüfusunun yüzde 75inin kimlik kartnn yenilendiini kaydetti.

çileri Bakan Soylu, Önemli bir yeniliin de haberini vermek isterim: Kimlik kartna e-mzann yüklemesine bir ay içinde balyoruz. e-mza ile de vatandalarmza yepyeni bir kolaylk sunacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git