Soylu; kırmızı listeye çizik!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın kırmızı kategoride aranan sözde Tunceli saha sorumlusu terörist İsmail Sürgeç'in etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 13.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, PKKnn krmz kategoride aranan sözde Tunceli saha sorumlusu terörist smail Sürgeçin etkisiz hale getirildiini açklad.

Bakan Soylu, Twitter hesabndan yapt paylamda, u ifadeleri kulland:

Krmz listeye bir çizik daha... Sözde Tunceli saha sorumlusu Ylmaz kod adl smail Sürgeç, Tunceli Ahpanos Vadisindeki operasyonda etkisiz hale getirildi. Tebrikler kahramanlar, Allah sizi muhafaza etsin.

- Etkisiz hale getirilen terörist çok sayda eyleme katlm

Konuya ilikin çileri Bakanldan yaplan açklamada, Sürgeçin Yldrm 4 Operasyonu kapsamnda, 10 Kasmda Tuncelinin Merkez ilçesi Ahpanos Vadisi bölgesinde, l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerince silahlaryla birlikte etkisiz hale getirilen 2 teröristten biri olduu kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen teröristin, 18 Haziran 2007de Erzincan merkezindeki Türkmenolu Köprüsünde çkan çatmaya, 26 Temmuz 2007de Giresunun Alucra-Andrl Mahallesi bölgesinde bir uzman çavuun ehit edildii saldrya katldnn belirlendii kaydedilen açklamada, teröristin katld ya da talimatn verdii dier saldr ve eylemler öyle sraland:

- 16 Mays 2008 Tunceli-Ovack karayolunda bulunan ve halk arasnda ziyaret yeri olarak bilinen Dikilita mevkisindeki maynlama olay

- 2008de Erzincanda 3 askerin ehit edildii saldr ile 2019 yl haziran aynda Aatorunobada bir askerin ehit edildii, bir askerin yaraland saldr

- 9 Temmuz 2010da Tunceli-Ovack karayolunda yol kesme olay

- 7, 8 ve 9 Austos 2010 tarihlerinde Tunceli-Ovack karayolu Venk köprüsü mevkisinde yolun trafie kapatlmas, araçlarn yaklmas ve örgütsel propaganda yaplmas

- 18 Austos 2011de Tunceli Merkez Sarta Jandarma Karakol Komutanl sorumluluk bölgesinde güvenlik güçleri ile girilen silahl çatma

- 25 Haziran 2017de Yaylaba Jandarma Karakoluna ait devriye aracna yönelik Erzincan-Yaylaba karayolu üzerinde el yapm patlayc kullanlmas.

Terörist smail Sürgeçin, bunlarn yan sra birçok eylemin planlayc olduu ve saldr talimatlarn bizzat verdiinin tespit edildii kaydedildi.

- Tunceli Valilii operasyonun detaylarn paylat

Valilikten yaplan açklamada ise Yldrm-4 Munzur Kutu Operasyonu kapsamnda, 10 Kasmdaki hava destekli operasyonda iki teröristin silahlaryla birlikte etkisiz hale getirildii hatrlatld.

Yaplan kimlik tespit çalmalarnda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride bulunan ve 10.000.000 TLye kadar ödülle aranan PKK terör örgütünün sözde Tunceli sorumlusu Ylmaz kod adl smail Sürgeç olduunun tespit edildii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Ayrca operasyon bölgesinde 2 M-16 piyade tüfei, 1 AK-47 kalanikof piyade tüfei, 5 M-16 tüfei arjörü, 1 kalanikof piyade tüfei arjörü, 2 el telsizi, 10 çift mekap ayakkab, çok miktarda örgütsel doküman ve yaamsal malzeme ele geçirilmitir. limizde terörist unsurlarn bulunmasna ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalmalar, azim ve kararllkla sürdürülmektedir.

Ana Sayfaya Git