Soylu: Örgütün bağı kesilecek

Bakan Soylu: "Dağlıca-Çukurca yolunun toplam 26-27 kilometresinin bitmesi demek buralarda hem bizim intikalimizin hem lojistiğimizin sağlanması, hem de terör örgütünün buralarla olan bağının tamamen kesilmesi anlamına gelir"

Haberler 30.07.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Hakkaride yapm süren Dalca-çukurca yolunda incelemelerde bulundu.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanna gelen Bakan Soyluyu Vali Vekili Bekir Abac, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Tugeneral Metin Tokel, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç karlad.

Burada çocuklarn çiçek verdii Soylu, beraberindekilerle helikopterle çukurca ilçesindeki Daba üs bölgesine giderek yapm süren Dalca-çukurca yolunda incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, burada yapt açklamada, bölgeye, snr boyunda kahraman Mehmetçik, komutanlar ve güvenlik kuvvetleriyle bir arada olmak için geldiklerini belirterek, Bu içinde bulunduumuz alan terör örgütünün yllarca burada güvenlik kuvvetlerimize bu alan brakmamak için bir ekilde mücadele ettii yerler. Ama Allaha hamdolsun, özellikle komutanlarmz bölgenin nasl alndn, burada devletin ve milletin hakimiyetinin nasl kurulduunu gösterdiler. diye konutu.

Yolun bitmesi terör örgütünün ban kesecek

Bölgeye geli sebeplerinden birinin sürdürülen yol çalmasn yerinde incelemek olduunu dile getiren Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Ulatrma Bakanlmz ve bölge çok iyi çalyor. Özellikle u yolun yaplmasnn ne aamada olduunu görmek için geldik. Buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adm ve önemli bir parçasdr bu yol. Özellikle çok teekkür ediyoruz. çok ksa bir zaman içinde, uzun zamandr yaplamayan bu yolun 11 kilometresi u anda bitmi durumda. imdi Ulatrma Bakanmz ile biraz önce buradan telefonla konutuk. Kendisine çok teekkür ediyoruz. Geriye 16 kilometremiz kald. Buras çukurca yolu. Dalca-çukurca yolunun toplam 26-27 kilometresinin bitmesi demek buralarda hem bizim intikalimizin hem lojistiimizin salanmas, hem de terör örgütünün buralarla olan bann tamamen kesilmesi anlamna gelir ki bu yolla ilgili bu mesafenin alnmasn da son derece sevindirici buluyoruz.

Bakan Soylu, geriye kalan 16 kilometrelik yolun da çok yakn zamanda bitirileceine inandn ifade etti.

Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz

Terör örgütü PKKnn bu yollarn yaptrlmamas için çaba sarf ettiini dile getiren Soylu, çünkü ciddi bir ekilde mevzi kaybediyor. Bu görünen dalarn tamamnda u anda Allaha ükürler olsun ki bir taraftan askerimiz, bir taraftan jandarmamz, polisimiz, özel harekatmz, korucularmz, hep birlikte ciddi bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Snr boylarndan ve buralardan Mehmetçiimiz ku uçurtmamaya çalyor ve mümkün olduunca da daraltyor. Bu tabloyu biz geçen sene geldiimizde çok arzu ediyorduk, bu yolun bu istikamette olumasn. Terörle mücadelede aldmz mesafe kadar bu gelimelerde de aldmz mesafeyi önemsiyoruz. Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz Allaha ükürler olsun. diye konutu.

ehitler Tepesi bo deil

Soylu, bölgedeki Kale Tepede geçen sene terör örgütüne kar büyük mücadele verildiini anmsatarak, Cumhurbakanmzn söyledii ehitler Tepesi bo deil. te bu toprakta hem ay yldzl bayramzn dalgalanmas için hem de hürriyetimizin ve birliimizin bu ülkede devam edebilmesi için feday can edenler, yani sadece yattklar yer deil aslnda, sadece aramzda olmalar deil, ehitler tepelerinde ortaya koyduklar kahramanlk ve büyük üstün mücadele bizim burada rahat adm atmamz ve rahat tedbir almamz salyor. Minnettarz Allah raz olsun. ifadesini kulland.

Bölgedeki yolun devamnn salanmasnn önemine iaret eden Soylu, çalmalardan dolay Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlna, Karayollar Genel Müdürlüüne, müteahhitlere, yolun güvenliini alan ve bunu salayan tüm güvenlik güçlerine teekkürlerini sundu.

Bakan Soyluya Hakkari ziyaretinde Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler de elik etti.

Ana Sayfaya Git