Soylu, siha'yı yönetti

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te etkinlikler son gününde de devam etti. İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geldi. Soylu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte Bayraktar SİHA'yı komuta merkezinden yönetti. Bakan Soylu, Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile festival alanı üzerinde uçarak görüntü çekti.

Haberler 24.09.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayaklar Yere Basmayan lk Festival sloganyla Türkiye Teknoloji Takm (T3) Vakf ve stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) tarafndan gerçekletirilen, sponsorlar arasnda Demirören Medya Grubunun da bulunduu TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali, son gününde de heyecanl anlara sahne oldu.

Teknoloji yarmalarnn gerçekletirildii çadrlar ziyaret eden Soylu, örencilerle bir araya geldi. Soylu, Bayraktar SHAy, gösteri uçuu srasnda komuta merkezinden yönetti ve pilotlardan bilgi ald.

KÖTÜ KOMU EV SAHB YAPTIRIR

çileri Bakan Soylu, Herkes gelecee ait hem hayallerini hem ümitlerini hem de yapabileceklerini ortaya koyuyor. Onlar farkl eylerle urarken, biz bugün bunlarla urayoruz. Eskiden tam tersiydi. Dünya farkl eylerle urarken, biz kendi içimizdeki kaoslarla urayorduk. imdi i tersine döndü dedi.

Bir gazetecinin yabanc ülkelerdeki teknolojileri kastederek eskiden paramzla dahi vermiyorlard sözü üzerine Soylu, Bazen gene ayn eyleri yapmaya çalyorlar ama bu bizim lehimize. Neden lehimize? Gençlerimizi, öretmenlerimizi, örencilerimizi , üreticilerimizi daha fazla kamçlyor. Biz, bize vermedikleri zaman bazen daha çok mutlu oluyoruz. çünkü milli, yerli üretimimizi çok daha iyi noktalara çkaryoruz. Kötü komu ev sahibi yaptrr, bizi de ev sahibi yaptryorlar sa olsunlar ifadelerini kulland.

ÖRENCLERE ÖDÜLLERN VERD

Festival kapsamnda düzenlenen nsansz Sualt Sistemleri yarmasnda, Karadeniz Teknik Üniversitesi birinci, stanbul Gedik Üniversitesi ikinci, Yldz Teknik Üniversitesi ise üçüncü oldu. Örencilere ödüllerini veren Soylu, Allaha ükürler olsun, bir büyük milletin evlatlaryz. Hep baka ülkeler, gelecekle ilgili, ilimle, bilimle urarken, bize okullarda, ilkokulda, ortaokulda bizden adam olmaz derlerdi. Allaha ükürler olsun, bizden öyle bir adam oldu ki öyle güçlü, büyük bir adam oldu, hepimiz büyük Türkiyenin çocuklaryz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git