Soylu'dan Özışık kardeşe dava!

İçişleri Bakanı Soylu, gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu Suç duyurusu dilekçesinde, gerçeğe aykırı iddialarda yer alan hakaret ve iftiralarla ilgili soruşturma yapılması, delillerin toplanması ve ceza davası açılması talep edildi

Haberler 20.05.2021 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, gazeteciler Hadi ve Süleyman Özk hakknda hakaret, iftira ve örgüt içindeki hiyerarik yapya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardmdan suç duyurusunda bulundu.

Soylunun avukat Uur Kzlcann Ankara Cumhuriyet Basavclna verdii dilekçede, organize suç örgütü eleba Sedat Peker hakknda daha önce suç duyurusunda bulunulduu, firari Pekerin i birliinde olduu kiilerin tespit edilmesinin istendii hatrlatld.

Pekerin 18 Maysta sosyal medya hesabndan, balatlan soruturmalar sulandrma, kamuoyunda kendi lehine alg oluturma çabasyla Hadi Özk ile yapt telefon görümesine ilikin 2 video yaynlad anlatlan dilekçede, üphelinin görüntüleri, Soylu tarafndan sözde arac gönderildii iddiasn ispatlamak için yaymladn ifade ettii bildirildi. Soylunun avukatnn sunduu dilekçede, unlara yer verildi:

SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Ancak videonun içeriinden müvekkilimin bu görümenin gerçekletirildiinden, görümede geçen olaylardan bilgisinin olmad çok net bir ekilde anlalmaktadr. Dier yandan bu görüme aslnda üphelilerin acizliini, müvekkilime yönelik kumpaslarn da net bir ekilde ortaya çkarmaktadr. Müvekkilimin video içeriinde kendisiyle görümeye geldii iddia olunan Süleyman Özk ile 20 Haziran 2020den bu yana görümesi olmamtr. Hadi Özktan da bu yönde bir talepte bulunmamtr. Ancak buna ramen videoda Hadi Özkn müvekkilimin ismini, tankln kulland, video içeriiyle ilgili yönlendirmeler yapt görülmektedir. Yine video içerii incelendiinde bu videolarn önce bundan yararlanacak olan terör örgütleri mensuplarna, bunlarla i birlii halinde olan baz siyasilere ve firari üpheliyle i birlii halinde olan kiilere servis edildii anlalmaktadr. bu dilekçenin hazrlanmas srasnda üpheli Hadi Özk müvekkilimin bilgisinin olmadn, müvekkilimin isminin kullanldn kabul eden bir özür beyan yaymlamtr. Ancak bu özür beyan üpheli hakknda iddia ettiimiz suçtan kurtulmas için yeterli bir sebep deildir.

Soylunun çileri Bakan olarak tüm görevleri eksiksiz yerine getirmek için gece gündüz çalt vurgulanan dilekçede, son dönemde Türkiyenin iç ve d politikasnda baarl ilere imza atld belirtildi.

Dilekçede, geçmite olduu gibi özellikle Türkiye ve Türk milletinin bölünmez bütünlüünü hedef alan terör örgütlerine, milletin huzur ve sükununu bozan dier tüm suç örgütlerine, bireysel suçlara kar mücadelede ciddi baar salanmasndan rahatsz olan iç ve d kesimlerin saldrsnn imdi de sürdüü kaydedildi.

ç VE DI SALDIRILAR ALTINDAYIM

Dilekçede, u ifadeler yer ald:

Genç yatan itibaren siyasetin içinde olan müvekkilim bu durumun bilincindedir. Müvekkilim, organize suç örgütü lideri firari üphelisinin kendisinin dümü olduu aciz durumdan kurtulmak için hezeyanlaryla ve snd çevrelerin eline tututurduu senaryolarla yaymlad uydurma içerikli videosuyla ilgili gerekli yasal bavurular yapmtr. Firari üphelinin videolarn hatta içeriklerini önceden haber veren, videolar yaymlanr yaymlanmaz her naslsa gerek sosyal medya gerekse televizyon kanallarnda önceden bilgi sahibi olduklar her halinden anlalr ekilde analiz yapan, alg yaratmaya çalan terör örgütleri mensuplaryla bunlarla i birlii halinde olan siyasilerin nemalanmaya çalt bu mafya saldrs da hiç üphesiz sonuçsuz kalacaktr. ikayetimize konu sözde görüntülü görümeye dair video da tpk dieri gibi bu amaçla yaplm özellikle müvekkilimin isminin kullanld uydurma ve hayali senaryolar içeren bir videodur. üpheli eninde sonunda yakalanacak ve i birlii halinde olduu kiilerle birlikte mutlak surette yarglanacaktr. Dolaysyla firari üphelinin müvekkilim tarafndan dolayl ve dorudan muhatap alnmas mümkün deildir. Ülkemizin ve milletimizin 2023, 2071 hedeflerine huzur ve güvenle, tam bamsz olarak ulamak elbette saldrsz olmayacaktr. Ancak organize suç örgütü lideri firari üphelisi ile içerden ve dardan i birlii halinde olduu üphelilerin balatt mafya saldrsnn, kumpaslarn tüm yönleriyle soruturma tedbirlerine bavurmak suretiyle aratrlmas ve üphelilerin cezalandrlmas için ceza davas açlmas büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle i bu ikayette bulunma zorunluluu hasl olmutur.

Suç duyurusu dilekçesinde, üpheliler hakknda gerçee aykr iddialarda yer alan hakaret ve iftiralarla ilgili soruturma yaplarak delillerin toplanmas ve ceza davas açlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git