Sözcü Gazetesi ofislerine baskın Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay dahil gözaltı listesi açıklaması

Sözcü Gazetesine son dakika FETO operasyonu düzenlendiği sabah saatlerinden itibaren açıklandı. Darbe girişimi sonrasında FETO operasyonları azalmış bir şekilde devam ederken, OHAL kapsamında sıra da Sözcü Gazetesi vardı. Sözcü Gazetesi gözaltına alınanlar listesi de belirlendi.

Haberler 19.05.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 19.05.2017 - 21:12

Sözcü GAzetesine son dakka FETO operasyonu düzenlendii sabah saatlerinden itibaren açkland. Darbe giriimi sonrasnda FETO operasyonlar azalm bir ekilde devam ederken, OHAL kapsamnda sra da Sözcü Gazetesi vard. Sözcü Gazetesi gözaltna alnanlar listesinin olduu açklanrken, Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ve 3 gazete çalan hakknda gözalt karar verildi. Gözalt kararnn altnda yatan sebep ise Fethullahç terör örgütü adna suç ilemek olduu belirtildi.

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen bir soruturma kapsamnda gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali ler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakknda gözalt karar verildi.

BASAVCIDAN SÖZCÜ GAZETESNE OPERASYON AçIKLAMASI

stanbul Cumhuriyet Basavcs rfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHAya açklama yapt. Operasyon bilgisini dorulayan Fidan, Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakknda. u anda zaten firari. Hakknda yakalama var. Gözalt var. Soruturma ilemleri devam ediyor dedi.

Kimler hakknda ilem yapld sorusuna da Fidan, Sadece patronu ve birkaç çalan karln verdi.

FRANSAYA KAçT DDALARI

Sözcü Gazetesine yönelik balatlan FETÖ adna suç ileme suçlamas kapsamndaki operasyon çerçevesinde 4 üpheli hakknda gözalt ve adreslerinde arama karar verilmiti. Bu çerçevede Burak Akbayn Saryer Büyükdere Mahallesindeki lüks villasna giden stanbul Emniyet Müdürlüü ekipleri üpheliyi adresinde bulamad.

Yaplan kontrollerde Burak Akbayn bir süre önce Fransaya gittii belirlendi. Akbayn villasnda sadece baz görevlilerin bulunduu kaydedildi.

REFERANDUMU DEERLENDRMLERD

Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay, Halkaldaki Genel Merkez Binasnda yönetimle bir araya gelerek tarihi referandum sonuçlarn deerlendirdi..

SUç DUYURUSU YAPILMITI

çok sayda partiliyle birlikte zmir Adliyesine gelen AK Parti Bayrakl lçe Bakan Yakup Gülcan, Sözcü gazetesinin, 1 Ocak 2016 tarihli manetinde, 2016 Falnz balkl bir haber yaymladn, haberde bulmaca eklindeki tabloda Cumhurbakan Erdoann ad ve soyadna yer verilerek, kelime oyunuyla Cumhurbakanna hakaret ettiini söyledi.

Gazetenin geçmiten bu yana basn ahlakna uymayan haberlere imza attn aktaran Gülcan, Sözcü gazetesi iin dozunu kaçrarak, hiçbir

haber nitelii olmayan bir habere imza atarak, kendi karakterini ortaya koymutur. Gazete, Türk halknn en büyük dayana olan nezaket ve ahlak kurallarn alt üst etmitir diye konutu.

Gazeteyi knadklarn dile getiren Gülcan, buna tepki olarak Cumhuriyet Savclna ihbar ve suç duyurusunda bulunduklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git