Sözleri tepki çeken imam 'yanlış anlaşıldım' dedi

Diyarbakır'da imam Abdulbari Y.'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında camiden yaptığı anonsta sokak hayvanlarından koronavirüs bulaşabileceği sözleri tepkiye neden oldu. Müftülüğün hakkında soruşturma başlattığı Abdulbari Y., tepkiler üzerine hayvanlara merhamet konulu bilgilendirme yapıp, sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürdü.

Haberler 26.03.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinin krsal Kozan Mahallesinde imamlk yapan Abdulbari Y., küresel salgn koronavirüse kar cami hoparlöründen vatandalar Kürtçe uyard. mam Abdulbari Y.nin uyar konumasndaki sokak hayvanlarndan koronavirüs bulaabilecei sözlerini içeren video, Hayvanlar Koruma Kurtarma ve Yaatma Dernei (HAYKURDER) tarafndan sosyal medyada paylalnca tepki çekti. Abdulbari Y. hakknda müftülük tarafndan soruturma balatld.

Tepkiler üzerine imam Abdulbari Y., ikinci uyar anonsu yapt. Abdulbari Y., Kürtçe ve Türkçe olarak camiden yapt ikinci uyarsnda slamiyette hayvanlara merhamet üzerine bilgi verdi.

YANLI ANLAILDIM

Abdulbari Y., konumasnda ilk konumasndaki sözlerinin bir bölümünün alndn ve yanl anlaldn savundu. Abdulbari Y., unlar söyledi:

Kardelerim, dün yaptm konumada bir yanl anlalma oldu. Hayvanlara kar merhametli olun ve onlara zarar vermeyin. Ben sadece temizlikten bahsettim, yanl anlald. Peygamber efendimiz buyuruyor ki Yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.

MAHALLE HALKI MAMA DESTEK VERD

Mahalle halk da sözlerinin çarptlarak verildiine inandklarn belirtikleri imama destek verdi. Mahalleli, söz konusu anonsun Miraç Kandilinin olduu gün yarm saatlik konumann içerisinden alnan bir bölüm olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git