Sözlü sınava onay çıkmadı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, MEB'in sadece sözlü sınav esas alınarak bin 709 şube müdürlüğü kadrosuna yaptığı atamaları hukuka aykırı buldu

Haberler 30.06.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dantay dari Dava Daireleri Kurulu, Milli Eitim Bakanlnn (MEB) 2014 ylnda sadece sözlü snav esas alnarak bin 709 ube müdürlüü kadrosuna yapt atamalarn hukuka uygun olmadna hükmetti.

Mesleki ve Teknik Eitim Öretim Bilim Kamu çalanlar Sendikas, MEBin 2014teki söz konusu kadrolara atama ilemi ile bu ilemin dayana yönetmelik hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulmas istemiyle dava açmt.

Dantayn ilgili iki ayr dairesi, atama ilemi ile bu ilemin dayana yönetmelik hükümlerinin yürütmesini durdurmutu.

Dantay 2. Dairesinin, yönetmelik hükmünün yürütmesinin durdurulmasna ilikin kararnn gerekçesinde, yazl snav tamamlayc nitelikte olmas gereken sözlü snavn, seçimin tek belirleyici olarak düzenlenmesinin adaylar arasnda objektiflii salayabilecek nesnel bir deerlendirme ölçütü olan yazl snavdaki baar puann deerlendirme d brakt belirtildi.

Baar sralamasnn tek bana sözlü snav sonuçlarna göre oluturulmasnn etkin yargsal denetiminin yaplmasn engelleyici nitelikte olduu vurgulanan gerekçede, atamaya esas baar listesinin oluturulmasnda sözlü snavn esas alnmasyla yazl snavda en yüksek puan alan adayn atanmayp, puan en düük adayn atanabilmesinin yolunun açld anlatld.

Gerekçede, Böyle bir takdire imkan tanyan ve objektif ölçütlerden uzaklaan bu düzenlemenin liyakat ilkesine uygunluundan söz edilemeyecei anlalmtr. denildi.

- MEB itiraz etti

Daval MEB, Dantay 2. Dairesinin bu kararna itiraz ederek, kararn kaldrlmasn istedi.

tiraz görüen Dantay dari Dava Daireleri Kurulu, MEBin itirazn reddetti.

Dantay 2. Dairenin, iptali istenen bin 709 ube müdürü atamasnn dayana ilgili yönetmelik hükmünün yürütmesinin durdurulmasna ilikin gerekçesine yer verilen kararda, Bu yarg kararnn nitelii ve gerekçesi bir bütün olarak göz önüne alndnda sadece sözlü snav sonuçlarna göre oluturulan baar listesi ve bu listeye dayal atama ilemlerinde hukuka uyarlk bulunmamaktadr. tespitinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git