Sözünü tutmadı tepkiler yağdı!

Ailelerden kaçmak için yarın buluşma ayarlayacağı sözünü veren CHP’li milletvekili sözünü tutmadı

Haberler 03.07.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi balatan aileler, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdinin bulunduklar otelde kendilerini ziyaret etmeden gittiini görünce sert tepki göstermiti. Ailelere söz vererek kaçan CHPli vekil sözünü tutmad, iddiaya göre ailelere Cumartesi anneleri ve ehit anneleri kzd dedi.

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP l Binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti korona virüse ramen 669uncu gününde de devam ediyor. Bulunduklar otelde yemee gelen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, aileleri görünce arka taraftan kaçmak istedi, durumu fark eden aileler aracn önünü kesti. Milletvekiline çarda bulunan aileler Hakverdiye sert tepki gösterdi.

Ailelerle zorunlu görüme yapan Hakverdi, oturduklar yerde ailelerin Genel Bakan Yardmcs ile görüme salayarak yarn aileleri ziyarete gelecei sözü vererek aracna binip gitmiti. Ailelerden Celil Begdan iletiim numarasn alarak arayacan söyleyen Hakverdi, Begdan Sizi bekliyoruz diye arad cep telefonuna iddiaya göre Cumartesi anneleri ve ehit aileleri tepki gösterdi diyerek cevaplad. Bunun üzerine gelmeyen CHPlilerle ilgili basn açklamas yapan aileler, sert tepki göstererek eref sözünü hatrlatt.

Gelmesem istifa edeceim dedi

Ailelerden Celil Begda, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdinin istifasn beklediini kaydetti. Begda, Dün CHPliler otele gelmiti, aileler olarak derdimizi anlatmaya gittik, oda bize söz verdi çadra geleceini söyledi. Biz anne ve babalar olarak burada onu bekliyoruz. Demek ki bunlar bakasnn emrinin altnda çalyorlar, cumartesi anneler aram, hangi ehit aileleri anlamadm herhalde teröristlerden bahsediyor, onlar aram sen neden oraya gittin diye emir vermiler buraya gelmeyecekler. Sabah geliyorum dedi, sonra gelmeyeceim dedi, daha sonra tekrar arayarak e bakanlarmz gelecek dedi, 15 tane milletvekili hepsi beraber Diyarbakrda, bazlar bunlara emir verdiler, dün söz verdi eref sözü diye verdi. Biz burada onu bekliyorduk, buradan sesleniyorum kim talimat verdiyse gelip burada açklama yapsnlar. Bana ehit ve cumartesi annelerinden tepki almm dedi, biz ne yaptk sana anne ve babalarn yürei yanyordu derdimizi anlattk. CHP yola, vicdana gelip elini HDPden çeksinler. Demek ki HDP talimat verdi gelmediler, dün söz aldk aileler bekliyor hani nerede. Gelmesem istifa edeceim dedi, ben istifasn bekliyorum. Biz anladk ha HDP, CHP Y Parti hepsi ayn, bu anne ve babalarn sesini duymuyorlar gözlerini kapatyorlar dedi.

Sen dostlarndan izin mi alamadn

Baba Süleyman Aydn, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdinin HDPden izin alamad için gelmediini belirtti. Aydn, Biz evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak dün CHP milletvekili annelerin kald otele geldi, destek istemek istedik. Biz onu ön kapda beklerken oförüne talimat vererek arka kapdan kaçmak istedi, biz anne ve babalar olarak kendisi ile görümeye gittik. Bizim çocuklarmz HDPden isteyin dedik, Ali Haydar Hakverdi, anne babalara namus sözü verdi. Bize bu durumu genel bakan yardmcsna, milletvekillerine ileteceini, gelip ziyaret edeceini söyledi. Eer genel bakan yardmcmz eer sizin feryadnz duymaz ise desteini esirgerse ben istifa ederim dedi. Bir milletvekili olarak anne ve babalara namus sözü verdin, sen dostlarndan izin mi alamadn, HDP size izin mi vermedi, sizde hiç mi vicdan yoktu, Diyarbakrn dört bir taraf lokanta, siz bilerek provokasyonluk yapmak için annelerin kald otelde bizzat yemek yemek istediniz. Anne babalar orada feryat ederken, Hakverdi, keyif yemei yiyerek anneleri duymad. Bir kez daha tüm Türkiye bu CHPnin iç yüzünü görsün milletvekilleri Diyarbakrda sizde hiç mi vicdan yok, namus sözü verdiniz anne ve babalar olarak burada sizi bekliyorduk, biz ekya deiliz gelin HDPden çocuklarmz isteyin dedik. Biz bundan eminiz ki, CHP milletvekilleri HDPden izin alamadlar o yüzden buraya gelemediler Aileler daha sonra Kahrolsun HDP i birlikçi CHP diyerek slogan att.

Ana Sayfaya Git