"Sözünü tutmayan DEDAŞ, polis eşliğinde köye geldi"

Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi sakinleri, elektrik sayaçlarının direğin tepesine çıkarılmasına karşın başlattıkları protestoları devam ettiriyor. Mahalleli, DEDAŞ'ın verdiği sözü tutmadığını polis eşliğinde köye geldiğini iddia etti.

Haberler 22.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle EDA ekipleri, kaçak kullanm önlemek gerekçesiyle Sur ilçesine bal Bavar Mahallesinde elektrik sayaçlarn direklerin tepesine çkarma çalmalarn balatmt. ki gün önce bir araya gelen mahalle sakinlerinin DEDA protesto etmelerinin ardndan çalmalar durduruldu. DEDA yetkilileri ile görütüklerini ifade eden mahalle sakinleri çalmalarnn durdurulmas sözü aldklarn, bu sabah ise uyandklarnda yetkililerin verdikleri sözde durmadn ve çalmalarn devam ettiini belirttiler.

Yüzlerce mahalleli, DEDA ekiplerinin çaltklar yere kadar yürüyü gerçekletirerek protestolarn devam ettirdi. Arbedenin olumasyla DEDA ekiplerinin kendilerine silah sktklarn iddia eden mahalleli, can kayb veya yaralanmann olmadn söyledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, biber gaz ve tazyikli suyla kalabal datmaya çalt. Yaan yamurun iddetini arttrmasyla mahalleli dalrken DEDA yetkilileri ile tekrardan bir görüme yapacaklar örenildi.

Mahalle sakinlerinden Muhammed Özkan, DEDA yetkililerinin çalmalarn durdurulaca konusunda verdikleri sözde durmadklarn belirtti. Özkan, sayaçlarn direin üzerine çkartlmasyla bunun DEDA tarafndan suiistimal edilebileceini ileri sürdü.

Sözünü tutmayan DEDA, polis eliinde köye geldi

Özkan, Bundan 3 gün önce DEDA ile beraber uzlama karar aldk. Buraya gelecek 2 gün geçmeden çalmalarna tekrar baladlar. Halk bunu kabul etmiyor. Sözlerini yerine getirmediler. Polis eliinde gelip çaltlar. Biz bunun çözüme kavumas için tekrar orada gittik. DEDA elemanlar orada silahla üzerimize ate ettiler. Biz elektrik sayaçlarmzn direin tepesine çkartlmasn istemiyoruz. Diree çkardklar zaman kendilerine göre, direk, kablo, sokak lambas, içilik hakkn faturalarmza dhil edecekler. Size güvenmiyoruz. Sayaçlarmz kapnn önüne kursunlar. Gelen fatura neyse öderiz. Bize çalmay durduklarn bu süre zarfnda geri dönü yapacaklarn söylediler. Ertesi gün olunca çalmalarn devam ettiler. dedi.

Protestonun ardndan elektriklerimizi kestiler

Sayaçlarn görebilecekleri bir yere kurulmas gerektiini belirten mahalle sakinlerinden Muhammed Bora, Elektrik sayaçlarmz direklerin tepesine çkardklar zaman bin lira dahi yazsalar haberimiz olmayacak. 50 TLlik kullanma bin TL yazabilirler. Gelsinler konualm ya da sayaçlarn direklerin üzerine çkartlmasna izin vermeyeceiz. Ya saatleri kapnn önüne kursunlar ya da sabit bir fiyatta anlaalm. Bugün ki protestonun ardndan elektriklerimizi kestiler. diye konutu.

DEDA ekiplerinin kendilerine silah sktn iddia eden Sabahattin enlik, 3 gün önce halledeceklerini, sabit olarak 100-150 lira olur ya da saatleri evin ön taraflarna alacaklarn söylediler. 4 gün aradan geçti, daha önce ekip says 4-5 olan u anda 12-13 oldu. Bizi hrszlkla itham ediyorlar. Bu DEDA ekipleri pompalyla çevreye saldrm, Allahtan kimseye bir zarar gelmedi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bugünkü protestodan sonra yaklak 2 saat oldu elektriklerimizi kestiler. Yaz mevsiminde de deiliz, ktr, millet nasl yapacak kimsenin umurunda deil. eklinde tepki gösterdi.

Talebimiz ya saatleri içeri alsnlar ya da her ay sabit bir fatura gelsin

Yetkililere seslenen enlik, Daha önce saatlerimiz içerideydi, bir sknt yoktu ve saatleri kontrol edebiliyorduk. u anda diree brakmlar göremiyoruz. Faturamza ne yazar, ne kadar gelir, kullandmz m gelir yoksa onlarn kafalarna göre aktardm gelir? Bilemiyoruz! Bizim talebimiz ya saatleri içeri alsnlar ya da her ay sabit bir fatura gelsin. u civar köylerde duyuyoruz, onlarla aylk 50ye yüze anlamlar. Buradan yetkili mercilere seslenmek istiyorum. Gerekeni yapsnlar. Sonuçta biz de bu milletin evladyz, bu ülkede yaayan insanlarn bize sahip çksnlar. Bizim durumumuz yok, olsa zaten öderiz. Yetkililere gerekeni yapmalar konusunda ricada bulunuyorum, lütfen sesimize kulak versinler. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git