Spekülasyon yaratılıyor!

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ya da uluslararası koruma statüsünde veya ikamet izni ile Türkiye'de yaşayan yabancıların sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haberler 29.07.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ya da uluslararas koruma statüsünde veya ikamet izni ile Türkiyede yaayan yabanclarn snr d edilmesinin söz konusu olmadn söyledi.

Bakan Soylu, Kahramanmara Geçici Barnma Merkezini ziyaret etti. Ziyaret sonras düzenledii basn toplantsnda konuan çileri Bakan Süleyman Soylu göçmen politikas ve ülkede yaayan Suriyeliler ile ilgili önemli bilgiler verdi. Geçici koruma statüsündeki göçmenlerin snr d edilmesinin söz konusu olmadn söyleyen Soylu, Son günlerde özellikle stanbul üzerinden yürütülen bu konu tamamen düzensiz ve kaçak göç ile ilgili yürütülen bir konudur. Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararas koruma statüsüyle ülkemizde bulunan bir yabancnn veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kiinin snr d edilmesi gibi bir durum asla söz konusu deildir, kabul edilebilir deildir. Bunu yapabilecek kabiliyete ve hakka da sahip deiliz. Ne böyle bir isteimiz ne böyle bir eylemimiz var dedi.

HAKLARINDA LEM YAPILANLARIN YÜZDE 90INDAN FAZLASI SURYEL DEL

çileri Bakan Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelinin hangi ilde kayt edilmise orada ikamet etmesi gerektiini, kaçak göç konusunun da çalmalarn ciddiyetle sürdürülmesi gerektiini söyledi. Soylu, 15 günde haklarnda ilem yaplan yabanclarn yüzde 90ndan fazlas Suriye uyruklularnn dndan olumaktadr. stanbulda yaayan ve baka bir ilde kaytl bulunan Suriyelilere belli bir süre verildi. Belirli bir süre verildii için onlara u an bir ilem yaplmyor. Ayn zamanda kaytl olmayan, yani kaçak olarak ehirlerinize gelmi Suriyeliler ile ilgili de kayt ilemleri devam ediyor. 2016 ylndan beri Antalya ve stanbul kayt ilemlerine kapal. Bu vilayetlere kayt almyoruz. Bu sebeple stanbulda bulunan kaytsz Suriyelileri tespit ettiimiz zaman sistematiimiz gerei önce bir kampa götürüp kayt ediyoruz. Daha sonra hangi ehre gitmek istediini soruyoruz ve gönderiyoruz. Bu kadar basit bir ilem eklinde konutu.

TÜRKYENN GÖç POLTKASI KONUSUNDA HER ADIMINI PLANLI ATILMITIR

Türkiyenin göç konusunda bir politikasnn olmadn ifade edenlerin olduunu belirten Bakan Soylu, göç konusunda her adm planladklarn vurgulad. Soylu, Göç politikamz olmadn söylenenlerin karl bombo bir sfrdr. Türkiye bu konuda her admn planl atan, aya yere basan ve bütün dünyaya örnek olan bir ülkedir. Avrupa bu konuda bizim kar karya kaldmzn çok daha az ile karlatnda acizletiinde Türkiyenin acizlemedii, hatta tam tersi bandan itibaren ayaklar yere basan ve herkesin ayakta alklad bir göç politikas vardr diye konutu.

TÜRKYEDE GÜNDE 2 BN GÖçMEN YAKALANIYOR

Türkiyede günde 2 bin göçmenin yakalandn belirten Bakan Soylu, Sokakta gördüümüz her yabanc Suriyeliyi göçmen deildir. Bunlarn öretmeni, doktoru, i adam, mühendisi ve hizmetlisi var. Burada bir istismar oluturmak isteyenler, rant oluturmak istiyor. Avrupada olaanüstü bir yabanc dümanl var ve yükseliyor. Tek dertleri bunu Türkiyeye tamak ve özellikle Orta Dou politikamza çeltik atmaya çalanlar Orta Dou mahreçli bu ii kartranlar var diye konutu.

SURYELLERN TAMAMININ BYOMETRK BLGLER VAR

Bakan Soylu, Türkiyede ikamet eden ve kaytl olan bütün Suriyelilerin biyometrik bilgilerinin olduunu ve bu bilgilere baz ülkelerin ulamak istediini vurgulad. Soylu, Türk vatandalarnn bile biyometrik bilgileri yokken, Suriyeli kardelerimizin bilgileri vardr. ve enteresan bir konu daha var, bu biyometrik bilgilerin peinde dünyann akll ülkeleri dolamaktadr ifadelerini kulland.

TERÖR ÖRGÜTLER GÖçMEN KONUSUNDAN FNANSMAN ELDE EDYOR

Bakan Soylu, kaçak göçmen konusunda terör örgütleri PKK ve DAEin önemli ölçüde finansman saladklarn belirterek, uluslararas ve yerel organizatörlerin de bu konuda gelir elde ettiklerini ifade etti. Bakan Soylu ayrca son 3 ylda Türkiyede toplam 16 bin göçmen kaçakç organizatör yakalandn belirtti.

TÜRKYEDE KMSE KAYITSIZ KALMASIN STEDK

Türkiyede 2017 ylnda yabanc insan saysnn 400 bin olduunu, bugün ise 1 milyon 36 bin olduunu belirten Soylu, Türkiyede yaayan bütün yabanclar kayt altna aldklarn ifade etti.

Bakan Soylu, Ülkemizde geçici koruma statüsü ile bulunan 3 milyon 639 bin Suriyeli insan var. Ülkemizde ikamet izni ile bulunan yabanc insan says 2017 ylnn banda 400 bindi. 2018 ylnn banda 593 bin, bugün ise 1 milyon 36 bin. Bunun artmasnn sebebi ise, bunlar vard zaten. Biz sadece bunlar kayt altna aldk. Türkiyede kimse kaytsz kalmasn istedik. nsanlar bunlar bilirler. Özbekinden Türkmenine kadar kaçak insanlar vard. Biz getirin bunlara ikamet verelim dedik. Hepsini kayt altna aldk. çünkü ülkemizde kimin kaldn bilmeliyiz. ve bunlar nasl bir Türk vatanda kimlik, pasaport veya ehliyet alrken biyometrik verilerini alyorsak, bunlarn verilerini de aldk dedi.

EDRNEDE 57 BN GÖçMEN YAKALANDI

Ylbandan itibaren Edirnede 57 bin göçmen yakalandn söyleyen çileri Bakan Süleyman Soylu, Bir taraftan dou ve güney snrlarmzdan kaçak göç içeri girmeye çalyor. Dier taraftan da Türkiye cazibeli bir geçi yolu olmasn diye hem karadan, hem denizden geçileri engellemek için youn çaba sarf ediyoruz. Sadece ylbandan itibaren Edirnede 57 bin göçmen yakaland diye konutu.

Ana Sayfaya Git