STK ve yazarlar: Hazreti Hüseyin’in misyonunu rehber edinmeliyiz

Kerbela Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yazarlar, Hazreti Hüseyin’in yüklenmiş olduğu misyona dikkat çektiler.

Haberler 28.08.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazreti Muhammedin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) torunu Hazreti Hüseyinin Kerbelada ehit ediliinin 1381inci yl dönümü münasebetiyle LKHAya açklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Batman ube Bakan Feyzi Aydn ve Yazar Sadullah Aydn, bugün slam corafyasnda her yerin Kerbelaya döndüünü belirterek, Müslümanlarn görev ve sorumluluklarna dikkat çektiler.

Hazreti Hüseyinin hiçbir zaman zulme boyun emediini belirten Mustazaflar Cemiyeti Batman ube Bakan Feyzi Aydn, Kerbelada yaanan zulmün bizlere vermek istedii bir mesaj vardr. O mesaj hiçbir zaman zulme boyun ememe mesajdr. O mesaj neye mal olursa olsun hakkn ve adaletin ardndan gitme ve hakk savunma mesajdr. O mesaj slam milletini yönetmeye ehil olmayanlarn topluma getirdii felaket, emanete olan ihanet ve hakikate olan zulmetini ortaya koyan bir mesajdr. dedi.

Zulme boyun emeyenler tarih boyunca izzetli ve onurlu bir hayat sürmütür

Zulme boyun eenlerin ereften yoksun kaldklarna iaret eden Aydn, Emperyalist güçlerin emellerine hizmet eden zalim ve zorba iktidarlarn igalindeki slam corafyasnda bugün her yer Kerbelaya dönmü, her gün Aura olmutur. Tüm bu mesajlar üzerinden bizlere bir miras brakan Hazreti Hüseyinin ehadetinin yl dönümü bir kez daha bize göstermitir ki, zulme boyun emeyenler tarih boyunca izzetli ve onurlu bir hayat sürdürmüken, zulmeden ve zulme boyun eenler ise bu ereften yoksun kalmlardr. diye konutu.

Zalimlere boyun eenler her daim zilleti yaamaya mahkm olmulardr

Konumasnn devamnda Aydn unlar söyledi: Zulmü görmezden gelenler, sessiz kalanlar, bana dokunmayan ylan bin yl yaasn zihniyetinin esiri olmu olanlar ve asabiyet ateinin, ulusçuluk putunun gözünü körelttii kiiler bir gün bu zulüm ateinin kendilerine de dokunacan hesap etmelidirler. Zalimlere direnmeyip boyun eenler her daim zilleti yaamaya mahkm olmulardr.

slam tarihinin en ac olaylarndan biri meydana geldi

Her Aura günlerinde hüzün içerisinde olduklarn dile getiren Yazar Sadullah Aydn, Bir Muharrem ayna daha girdik. Yine aura günlerindeyiz. Asrlardr bugünlerde Müslümanlar hüzün dolu anlar geçiriyorlar. çünkü bugünlerde insanlk tarihinin, slam tarihinin en ac, hüzünlü hadiselerinden, olaylarndan biri meydana geldi. Peygamber efendimizin Cennet gençlerinin efendisi dedii torunu mam Hüseyin ve yarenleri bugün Kerbela çölünde vahice öldürüldüler. ifadelerini kulland.

Hazreti Hüseyinin amac slam ümmetini, Müslümanlar zilletten kurtarmakt

Hazreti Hüseyinin amacnn slami dirilii salamak olduunu vurgulayan Aydn, mam Hüseyinin amac, hedefi neydi? Cann, dünyasn, sevdiklerini neden terk etti? Bugünün gençleri, Müslümanlar olarak bunu da bilmemiz lazm. Hazreti Hüseyinin Kerbela olaynda iki önemli amac vard. Birincisi o günün Müslümanlarnn içinde bulunduklar derin gaflet uykusundan uyandrmak, öze dönüü salamak ve Peygamber efendimizin dönemine ümmeti tekrar götürmek, Resulullahn dinini ihya etmek; slam ümmetini, Müslümanlar zilletten kurtarmakt. eklinde konutu.

Kerbeladan alabileceimiz en önemli ders udur

Bizim bugünkü Müslümanlarn dönemi birçok açdan Hazreti Hüseyinin dönemine çok benziyor diyen Aydn, konumasn öyle sürdürdü: Özellikle de iki açdan Birincisi dünya sevgisi o dönemin Müslümanlarn da esir almt, bugünün Müslümanlarn da esir alm durumda. Dünya sevgisi bizi öyle bir hale getirmi ki imanmz, inancmz, slami deer ve öretiler için fedakrlk yapmay, bedel ödemeyi göze alamyoruz. O yüzden u an slam ümmeti, Müslümanlar büyük bir zulüm, zillet, sefalet altnda yaamakta, slam topraklar her açdan sömürülerle, igallerle, zulümlerle, katliamlarla iç içe yaamaktadr. Neden? Dünya sevgisinden vazgeçemiyor, erefli bir mücadeleyi zillet altnda yaamaya tercih edemiyoruz. Kerbeladan alabileceimiz en önemli ders udur; zillet altnda yaamaktansa erefli bir ölümü tercih etmek Müslümanlar için en hayrlsdr. Hazreti Hüseyinin misyonunu, hedefini de öreneceiz ve onu kendimize rehber edineceiz.

Ana Sayfaya Git