STK'lar Kumardan Neden Çekiniyor?

Diyarbakır'da STK’ların kumar bağımlılığı noktasında sınıfta kaldığını söyleyen Öger, STK’ların kumar bağımlılığı ile mücadele etmemesinin bir sebebi de devletin kumarı kendi eliyle oynatması olduğuna işaret etti.

Haberler 06.03.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz Bamllklar Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, Diyarbakr özelinde kumar bamllnn madde bamllndan daha ciddi bir sorun haline gelmeye baladn belirtti. Bamllkla mücadelenin geni bir kapsamda ele alnmas gerektiine vurgu yapan Öger, madde ve tütün bamllndan önce kumar bamllnn ele alnmas gerektiini söyledi.

Öger, Kumar bamllnn çok ciddi bir sorun olduunu fakat birçok STKnn kumar bamll noktasnda yeterince çalma yürütmediini görüyoruz. STKlarn kumar bamll ile mücadele etmemesinin bir sebebi de devletin kumar kendi eliyle oynatmasdr. Kumar ile mücadelede devletle mücadele ediliyor gibi bir alg var. diye konutu.

DYARBAKIR-Yeil Yldz Bamllklar Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, Diyarbakr özelinde kumar bamllnn madde bamllndan daha ciddi bir sorun haline gelmeye baladn belirtti.

Kumar bamllnn çok ciddi bir sorun olduunu fakat birçok STKnn kumar bamll noktasnda yeterince çalma yürütmediine dikkat çeken Öger, STKlarn kumar bamll ile mücadele etmemesinin bir sebebi de devletin kumar kendi eliyle oynatmas olduuna iaret etti.

Bamllkla mücadelenin çok geni bir kapsam olduunu ve bu kapsama kumar, alkol, sigara, teknoloji ve marka bamllnn da girdiini belirten Öger, Türkiyede ve dünyada bamllklar artyor. Bamllkla mücadele konusunda STKlarn eksikliinin hissedildiini düünüyorum. Yeilay bu noktada 1920 ylndan beridir çalma yürütüyor. Biz bamllkla mücadele ederken; kumar, alkol, madde, sigara, teknoloji ve ekstra olarak marka bamllna yönelik olarak mücadelemizi ortaya koyacaz. Bamllklarla mücadelede deerler eitiminin de eksikliinin farkndayz. Bu anlamda bamllklarla mücadelede bütüncül bir yaklam içerisindeyiz. Baml bireyin kendi inanç yapsna, gelenek ve göreneklerine bir de aile yapsna uygun bir ekilde hayat tarzn sürdürebilmesi için bamlya yardmc olabileceimize inanyorum. dedi.

STKlar kumar bamll ile mücadelede snfta kald

Diyarbakrda madde ve tütün bamllndan önce kumar bamllnn ele alnmas gerektiinin altn çizen Öger, Kumar bamllnn çok ciddi bir sorun olduunu fakat birçok STKnn kumar bamll noktasnda yeterince çalma yürütmediini görüyoruz. STKlarn kumar bamll ile mücadele etmemesinin bir sebebi de devletin kumar kendi eliyle oynatmasdr. Kumar ile mücadelede devletle mücadele ediliyor gibi bir alg var. Kumar bamll ile mücadelede birçok STKnn snfta kaldna ahit olduk. Biz bu anlamda dier STKlarn dokunmad veya dokunmak istemedii konulara da temas edeceiz. Diyarbakrda madde ve tütün bamllndan önce kumar bamllnn ele alnmas gerekiyor. Maalesef Diyarbakr kumar kategorisinde ilk 5te yer alyor. Bir bakanmzn ans oyunlarnn cazipletirilmesine yönelik bir açklamas vard. Bu söylem bizleri ciddi anlamda yaralad. Bu konuyla ilgili STKlardan ve slami camiadan ciddi tepkiler bekliyordum. Fakat hayal krklna uradm. Devlet kumar cazip hale getirmemeli. Bu çok yanl bir yaklamdr. Kumar devlet eliyle oynatlnca meru olmuyor. Bu Milli Piyango için de geçerlidir. Siz piyangonun bana milli sözcüünü getirerek de kumar milliletirip meru klamazsnz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git