STK'lar teröre karşı tek ses, tek yürek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiriyle ilgisi olmayan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırıları ile birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor." dedi.

Haberler 19.12.2016 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonu (Türk-), Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB), Hak-çi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-), Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu çalanlar Sendikalar Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye hracatçlar Meclisi (TM), Türk Sanayicileri ve adamlar Dernei (TÜSAD), Türkiye Kamu çalanlar Sendikalar Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Emekli Astsubaylar Dernei (TEMAD), Türkiye Genç adamlar Dernei (TÜGAD), Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD), Tüm Sanayici ve adamlar Dernei (TÜMSAD), Türk Giriim ve Dünyas Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müavirler ve Yeminli Mali Müavirler Odalar Birlii (TÜRMOB), Kayseri Sanayi Odasnn (KAYSO) ev sahipliinde teröre kar ortak bir bildiri yaymlad.

Söz konusu sivil toplum kurulular (STK) adna konuan Hisarcklolu, Türk milletinin huzurunu bozmak isteyenlerin dün, huzur ehri Kayseride çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdiklerini belirtti.

Tek bildikleri ii yaptlar. Kalleçe bir terör saldrs yaadk. diyen Rifat Hisarcklolu, Saldrda ehit olan askerlerimize, bu vatann kahraman evlatlarna Allahtan rahmet diliyoruz. Milletimizin ba sa olsun. Gazilerimize acil ifalar diliyoruz. Sabah Kayseriden ehitlerimizi uurladk. Taziye ziyaretlerimizi yaptk. imdi de burada bütün arkadalarmzla beraberiz. ifadelerini kulland.

Hisarcklolu, Türkiyenin çok kritik bir süreçten geçtiini vurgulayarak, öyle devam etti:

Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiriyle ilgisi olmayan PKK, DAE, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, ayn dönemde ülkemizi hedef alyor. Terör saldrlaryla birliimiz ve beraberliimiz bozulmak isteniyor. Önce 15 Temmuz darbe giriimi, geçen hafta stanbulda polisimize, imdi Kayseride askerimize yaplan hain saldr. Bu derece aalk ve kahpece bir hainlii dünyada çok az millet yaamtr. Ama baaramyorlar, baaramadkça vahileiyorlar. Hesap edemedikleri Onlar polisimize, askerimize el uzattkça, bu millet polisine ve askerine daha fazla sahip çkyor, daha sk barna basyor. Onlar saldrdkça bu millet birbirine daha fazla kenetleniyor. Biz bin yldr bu topraklardayz. Bin yldr hainliin her türlüsünü gördük. Ama bütün hainlerin hesabn da kestik, bu tuzaklarn hepsini de bozduk. Birlik ve bütünlüümüze her zaman sahip çktk. er odaklar bilmelidir ki; Dün olduu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planlar ve senaryolar boa çkaracaktr.

- Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür

Terör örgütlerinin rk, dini, mezhebi, ideolojisi olmadn dile getiren TOBB Bakan Hisarcklolu, Terör örgütleri, kendilerini satla çkarm, kendilerini efendilerine peke çekmi katil sürüleridir. Devletimiz terör örgütlerine kar yurt içinde ve yurt dnda dünyada ei görülmemi bir mücadele veriyor. Elbette bizlere bu aclar yaatanlardan hesap sorulacaktr. Vatanda olarak bizlerin görevi ise bizi teslim almak isteyen teröre kar tek ses, tek yürek olmaktr. Bu süreçte aman tuzaklara, provokasyonlara dikkat. Oyuna gelmeyelim. diye konutu.

Rifat Hisarcklolu, gerçek vatanseverliin terörden medet umanlarn en çok korktuu eyi yaparak, birlik ve beraberlie her zamankinden daha fazla sahip çklmas gerektiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrmayacaz, birleeceiz. Türkiyenin bütün kesimlerini temsil eden meslek ve sivil toplum kurulular olarak bizler de bunu yapyoruz. Ülkemizin birliine, refahna ve geleceine sahip çkyoruz. unu da açk ekilde ifade ediyoruz; Terör örgütleri ile arasna mesafe koyamayan, terör örgütü üyelerini u veya bu bahaneyle barndran ülkelerin, bu süreçte ne demokrasi, ne hukuk ne de insan haklar konusunda söyleyecek sözü olamaz. Bizler toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanndayz, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Baaramadlar, baaramayacaklar. Rabbim vatann seven her ferdin kuvvetini ve sabrn artrsn, birliimizi daim klsn.

Ana Sayfaya Git