Su altı arama sonlandırıldı!

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) su altı arama çalışmaları,183’üncü gününde sonlandırıldı. Arama çalışmaları sadece su yüzeyinde tekneyle AFAD ekipleri tarafından yürütülecek.

Haberler 07.07.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrldktan sonra kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Görgü tanklar da ifadelerinde, Gülistan en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede balatlan arama çalmalar balatld.

184 gündür haber alnamayan Gülistan Doku için bugün Uzunçayr Baraj Gölü ve Sarsaltuk Viyadüü bölgesinde Tunceli AFAD ekipleri su yüzeyinde teknelerle arama çalmas yapt. Bugün yaplan arama çalmalarnda Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanlamazken, çileri Bakan Yardmcs smail çataklnn 4 Temmuz günü yapt açklamada, Gülistan Doku için 6 ay boyunca yaplan su alt arama çalmalarnn sonlandrlacan ve bundan sonra AFAD ekiplerinin arama çalmalarn su yüzeyinde tekne ile sürdüreceini açklamt.

Dokunun bulunmas için Tunceli AFAD Müdürlüü bugünden itibaren her gün belirli saatlerde tekneyle Uzunçayr Baraj Gölünde arama çalmalarn yürütecekleri bildirildi.

6 AYDA 392 K GÜLSTAN DOKUYU ARADI

Gülistan Dokunun bulunmas için Tunceli Emniyet Müdürlüü ekiplerinin u ana kadar 85 mobese ve güvenlik kamerasnda 900 saat görüntü izledikleri örenildi. Deniz Kuvvetleri Komutanl, Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü bünyesinde 392 kiiden oluan 59 ekip, 6 ay boyunca dönüümlü arama çalmas yürüttü. Tunceli Emniyet Müdürlüü ekiplerinin Gülistan Doku soruturmas kapsamnda 220 kiinin bilgisine bavurduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git