Suç dosyaları kabarık çıktı?

ANKARA'da, TBMM kabul salonunda Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen DHKP/C terör örgütü mensubu biri kadın 2 kişi için 4 gün gözaltı süresi verildi.

Haberler 16.05.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün saat 15.00 sralarnda CHP stanbul Milletvekili Mahmut Tanal ziyaret edeceklerini söyleyen Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM ziyaretçi kabul salonuna geldi. Mulla Zincir, ucuna jilet bantlanan kurun kalem ile Meclis çalanna saldrp, rehin almak istedi. Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM Koruma Daire Bakanl personelince etkisiz hale getirildi. üphelilerin üst aramasnda bomba düzenei süsü verilmi siyah kutu ve uç ksmna jilet bantlanm kurun kalem bulundu.

SUç DOSYALARI KABARIK

Gözaltna alnan üphelilerin yaplan ilk incelemesinde, DHKP/C terör örgütü ile irtibatlar saptand. üphelilerden Mulla Zincir hakknda terör örgütü propagandas yapmak, kanuna aykr toplant ve yürüyü kanununa muhalefet ve hakaret suçlarndan 5 açk ceza dava dosyas bulunduu belirlendi. Eylem Yücelin ise terör örgütü adna eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçundan cezaevinde bir süre tutuklu kald, ayrca silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak, görevi yaptrmamak için direnme, kamu malna zarar verme, kanuna aykr toplant ve yürüyü kanununa muhalefet suçlarndan 13 açk ceza dava dosyas bulunduu tespit edildi.

4 GÜN GÖZALTI SÜRES

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüünde gözaltnda bulunan terör örgütü DHKP/C mensubu 2 üpheliyle ilgili 14 Mays 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 4 günlük gözalt süresi talimat verildii bildirildi. üphelilerin emniyetteki sorgular sürüyor.

ENTOP AçIKLAMA YAPTI

TBMM Bakan Mustafa entop, Mecliste terör eylemi giriimine ilikin, savcln olaya el koyduunu soruturmann devam ettiini belirtti. entopun açklamalarndan satr balar öyle;

Bekleme salonunda kadn erkek birlikte bir, bir buçuk saat vakit geçiriyorlar. Sonra tekrar birlikte giri yapmak istediklerinde kadn olann Meclise giri yasa olduu ortaya çkyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi ileyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadalarmz da tebrik ediyorum. Savclk soruturmas devam ediyor.

Meclisimiz milletimizin en youn ziyaret ettii yerdir. Sal günleri 30 binin üzerinde kii Meclise giri yapyor. Güvenlikle ilgili giri çklarda kontrol ediliyor. Tekrar deerlendirmeler toplantlar yaplyor. lave bir ey gerekirse yaplr.

Arama ile ilgili içeriye giri yapan ahs aranan bir ahs olsa güvenlik görevlilerimizin önüne düecektir. Erkek olanla ilgili herhangi bir arama yok. Kadn olan kiinin hakknda da örgüt üyeliinden deil baka bir suçtan arama var.

MLLETVEKL LE LKLENDRLMES

Burada milletvekillerimize çeitli bölgelerden talep geliyor. Bunlar arasnda tandnz da olabiliyor. Tanmadnz da olabiliyor. Böyle bir olayn bir milletvekili ile ilikilendirilmesi yanl olur. Böyle bir ilikinin u anda bir kymet oluturduunu düünmüyorum.

Soruturma kapsamnda ama öyle bir ey öneririm, hem milletvekili arkadalarmz hem de danman arkadalarmz biraz daha dikkatli olmal. Alnan tedbirlerle ilgili kimse rahatsz olmasn. Burann güvenlii için alnan tedbirlerdir bunlar. Bütün ihtimalleri deerlendiriyor güvenlik görevlilerimiz. Soruturma srasnda amaçlar da ortaya çkacaktr.

PARTMZE YÖNELK KUMPASIN KNC AYAIDIR

CHP stanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclise saldr düzenlemek isteyen DHKP-C balantl bir kiiyle görütüü iddialaryla ilgili, Burada asl hedef Mahmut Tanald. Hedef seçildiimi düünüyorum. Frsat bulamadlar. Makam odamn içerisi çok kalabalk olmasayd bugün hayatta olmayabilirdim dedi. Yaanan olay CHPye dönük kumpas olarak nitelendiren Tanal, çubukta yaanan olay hatrlatt, lkinde hedef Klçdaroluydu, ikincisinde hedef Mahmut Tanald dedi.

Ana Sayfaya Git