Suç oranında artış endişesi!

Diyarbakır’da artan suç oranlarından dolayı vatandaş tedirginlik yaşıyor. Son dönemlerde üst üste yaşanan hırsızlık olaylarının yanı sıra kapkaç ve torbacıların artması vatandaşın kabusu oldu.

Haberler 31.12.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son dönemde artan suç oranlar vatanda tedirgin etmeye balad. Özellikle Balar ilçesinde bata olmak üzere kent genelinde artan hrszlk olaylarnn yan sra kapkaç ve ara sokaklarda torbaclarn türemesi vatandalar gece evden çkamaz hale getirdi. Eskiden kaplarn açk tuttuklarn ancak imdi bir dakika bile evi bo braktnda hrszlarn evlere dadandn belirten vatandalar, akamlar ailelerini, çocuklarn yalnz bir yere göndermeye korktuklarn ifade etti.

Hrszlk, uyuturucu, her ey var

Mahallerinin sorunlarnn çoaldn kaydeden 22 yllk esnaf Yusuf Aslan, Özellikle bu hrszlk olaylarn anlataym. Eskiden ceketimizi parka asardk 3-4 gün kalr kimse dokunmazd 3-4 yl evvel böyleydi. imdi dakika ba milletin evine, arabasna hrsz giriyor, ihtiyar maa alan yallar yolda kapkaça uruyor. Bir ikinci sorunumuz da Suriyeliler. Balar allak bullak etmiler. Hrszla, uyuturucuya, her ey var. Bizim mahallede 3 sene evvele dönüp bakarsan imdi ile kyaslanamayacak kötü oldu. 22 senedir ben Diyarbakrdaym benim evime kimse girmemiti bir hafta evvel cumartesi günü bir gün evde deildim hrsz girmi eve allak bulak etmi televizyonu da alm götürmü. Bu insanlk namna Diyarbakra yakmaz dedi.

Millet rahatsz, çevre rahat deil

Bir dier esnaf Lütfü Baydr ise, uyuturucu, hrszlk ve kapkaçn ban alp gittiini ifade etti. Baydr, unlar kaydetti:

Hrszlk, uyuturucu, kapkaç ban alm gidiyor. Millet rahatsz, çevre rahat deil. Suriyeliler zaten ortal bozmu. Hepimiz bunlarn yüzünden hem isiz kalmz hem millet perian. Darda gezemiyoruz pek. Akamlar çktnda aileni tek brakamyorsun banda olman lazm. Kapkaç olay oldu. Ben gördüm. Burada pazar vard vurdu kadnn çantasn kaçrd benim gözümün önünde. Güvenlik ne kadar olursa daha iyidir. Hepimizin ailesi var, hepsinin namusu var. Ne kadar güvenlik arttrlrsa daha iyidir.

Diyarbakrda sürekli olarak hrszlk ve kapkaç olaylarnn yaanmasnn yan sra ara sokaklara uyuturucu satclarnn da müptela olduunu belirten vatandalar, bunlarn hepsinin gerekli tedbirlerin alnmamasndan kaynaklandn söyledi. Vatandalar, Diyarbakra gelen yabanc bir turistin kapkaça uramasnn ehre vurulmu en büyük darbe olduunu dile getirdi. Vatandalar, böyle talihsiz bir olay yaayan turistin gittii her yerde bu kenti kötülediini belirterek, bu tür olumsuzluklarn yaanmamas için hem vatandan hem de emniyetin el birlii ile ortak çalmas gerektiini söyledi.

Verilere göre, Diyarbakrda günlük ortalama 70 ile 90 arasnda hrszlk, 15 ile 20 arasnda ise kapkaç olay yaanyor. Bunlarn yan sra ara sokaklarda bulunan metruk binalar ise uyuturucu kullananlarn mekan haline geldi.

Ana Sayfaya Git