Suikast silahları ele geçirildi

Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda durdurulan bir tırda yapılan aramada yangın tüpleri ve yakıt deposu içerisine gizlenmiş aralarında suikast silahı olarak da kullanılan 11'i Glock marka olmak üzere toplam 50 tabanca ele geçirdi.

Haberler 12.09.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde bir tr içerisinde gizlenmi suikast silah olarak da bilinen farkl markalarda 50 tabanca ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Mardin ve Kzltepe Cumhuriyet basavclklarnca yürütülen soruturma kapsamnda Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince Kzltepe ilçesindeki pekyolu üzerinde bir tr durduruldu.

SUKAST SLAHLARI

Trda yaplan aramada araç yangn tüpleri ve yakt deposu içerisine gizlenmi, aralarnda hayalet diye tabir edilen suikast silah olarak da kullanlan çeitli markalarda 50 ruhsatsz tabanca, 82 arjör ve 800 paket kaçak sigara geçirildi.

Operasyonda Salih B, dris B. ve evki K. gözaltna alnd. PKK tarafndan Iraktan Türkiyeye getirildii tespit edilen tabancalarn örgüt mensuplarna aktarlmasnn planland deerlendiriliyor. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

RESM AçIKLAMA

Suikast silahlaryla ilgili yaplan yazl açklamada, Kzltepede durdurulan rnak plakal TIRda arama yapld belirtilirken, öyle denildi: Araç yangn tüpleri ve yakt deposu içerisine gizlenmi vaziyette 13 adet HS-45 marka silah ve bu silaha ait 26 adet arjör, 3 adet HS-9 marka silah ve bu silaha ait 6 adet arjör, 11 adet Glock marka silah ve bu silaha ait 11 adet arjör, 8 adet Luger marka silah ve bu silaha ait 16 adet arjör, 5 adet Viking marka silah ve bu silaha ait 10 adet arjör, 4 adet walther marka silah ve bu silaha ait 5 adet arjör, 2 adet Taurus marka silah ve bu silaha ait 3 adet arjör, 2 adet Baretta marka silah ve bu silaha ait 2 adet arjör, 1 adet Sig sauer marka silah ve bu silaha ait 1 adet arjör, 1 adet CZ 75 marka silah ve bu silaha ait 2 adet arjör, 800 paket kaçak sigara, toplam 50 adet ruhsatsz tabanca, 82 adet arjör, 800 paket kaçak sigara geçirilmi. konu ile ilgili iki ahs gözaltna alnm olup , çok yönlü aratrma devam etmektedir. Her Türlü terör örgütünün finans kaynaklarnn kesilmesine yönelik çalmalar Israrla sürdürülecektir. Silah kaçakçl ile ilgili olarak 3 kii gözaltna alnrken, olayla ilgili soruturma devam ediyor.

YASAKLI BÖLGE

Nusaybin lçesinde sokaa çkma yasann devam ettii Frat Mahallesinde, patlamam mühimat olduu ihbarn deerlendiren polis, söz konusu bölgede PKKl teröristlere ait çok sayda silah, mühimmat ve kanl elbiseler buldu.

Nusaybin lçesi Frat Mahallesi Kanal Sokak üzerinde bulunan silahlarla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, 10.09.2017 günü saat 18.00 sralarnda haber merkezinin Nusaybin Frat Mahallesi Kanal Sokak üzerinde patlamam mühimmat olduunu bildirmesi üzerine ihbara konu adrese bomba imha ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte gidildiinde; gerekli emniyet tedbirleri alnm, uzman ekipler incelemelirini yaptktan sonra patlamam mühimmat konusunun olumsuz olduu anlalm. Olay yerinde devam edilen incelemelerde; 10 AK-47 silah, 1 G-3 silah, 15 el bombas, 38 arjör, 8 hücum yelei, yaklak bin 80 7.62 mmlik AK-47 fiei, 1 telsiz, 1 sinyal cihaz, 1 tespih, 2 üzeri kanl kyafet, 1 tarak, 3 arjör kapa, 4 küçük boy çanta, 2 çuval, 3 çakmak, 1 üzerinde ip sarl makara, 1 küçük parça kumaa sarl ucunda mermi çekirdei bulunan ip bulunmutur denildi.

Akam ara verilen ve bugün saat 07.00 tekrar balanan kaz çalmalarnda, yeni bir patlayc madde ve örgütsel malzeme bulunmad belirtilerek kaz çalmalarna saat 09.30 itibariyle sona erdii bildirildi.

Ana Sayfaya Git