Suikast timi yok edildi

PKK’nın suikast timi olduğu değerlendirilen 2 terörist, gizlendikleri mısır tarlasında sigara içerken İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilerek, etkisiz hale getirildi. Şırnak Silopi’de sınır bölgesinde rutin arama ve tarama faaliyeti sırasında tespit edilen teröristlerin üzerinden örgüt içinde üst düzey ve tecrübeli PKK’lıların kullandığı M16 tüfeği ele geçirildi.

Haberler 19.09.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT ve Jandarmann 17 Eylülde rnakn Silopi ilçesinde snr bölgesinde gece saatlerinde yapt operasyonda terör örgütü PKKnn suikast timi üyesi olduklar deerlendirilen iki terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kamuflajl ekilde gizlendikleri msr tarlasnda sigara içtikleri srada, snr bölgesini arama ve tarama faaliyeti yapan HA tarafndan tespit edildii örenildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde örgütte üst düzey ve tecrübeli teröristlerin kulland M16 tüfei ele geçirildi.

SGARA çNCE FARKEDLDLER

Snr bölgesinde rutin arama ve tarama faaliyetleri yürüten HAlarn termal kamerasna Silopideki snra yakn bir msr tarlasnda küçük bir çift k kayna takld. Bu ipucunun deerlendirilmesi sonras saatlerce bölgeye odaklanan HAlar önce iki kiinin msr tarlasnda defalarca sigara içtiini tespit etti. Ancak daha detayl yaplan gözlemler sonucu ay nn da yardmyla bu kiilerin terör örgütü PKK kamuflaj giydikleri, srt çantas ile uzun namlulu silah tadklar anlald. Bu kiilerin terör örgütü PKK mensubu olduu kesinletirildikten sonra operasyon için dümeye basld.

SANSASYONEL VE BÜYÜK BR EYLEM PLANLADIKLARI ORTAYA çIKTI

Operasyon sonrasnda ele geçirilen mühimmatla örgüt mensuplarnn büyük ve sansasyonel bir eylem planladklar anlald. M16 silahlarn örgüt içinde üst düzey ve tecrübeli PKK mensuplarnca kullanld belirtildi. Teröristlerin srt çantalarnda 2 adet M-16 tüfein yan sra, 300 mermi, keskin nianc silah, 4 adet el bombas, 7 adet RPG7 bombas, görü dürbünü, yaklak 15 bin dolar ve bir adet aksiyon kameras ele geçirildi.

SALDIRIYI KAYDA ALACAKLARDI

Güvenlik uzmanlar etkisiz hale getirilen teröristlerin yapacaklar saldry kayt altna alp, propaganda için yaynlamay, 15 bin dolar da bu i için kendilerine yardm eden ibirlikçilere vermeyi planladklarnn deerlendirildiini bildirdi. Terör örgütünün hedefinde toplumda infial oluturacak yüksek mevkide bir devlet görevlisi olabilecei deerlendiriliyor.

Ana Sayfaya Git