Suikast yapacaktı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde hükümet konağı ve adliyeye yönelik planlanan saldırı öncesi keşif ve istihbarat çalışması yaptığı belirlenen 'Agır' kod adlı PKK'lı terörist N.D., operasyonla yakalandı.

Haberler 18.05.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde saldr öncesi keif yapt belirlenen ve düzenlenen operasyonla yakalanan terör i birlikçisinin

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ube Müdürlüünce terör örgütü PKK/KCKya lojistik destek salayan Agr kod adl terörist i birlikçisi N.Dnin, çermik Adliyesi ve Hükümet Konana yönelik planlanan terör saldrs öncesi keif istihbarat çalmalarnda bulunduunun tespit edildii belirtildi.

KAMU BNALARINA YÖNELK

lçe merkezinde belirlenen adreslere lçe Jandarma Komutanlnn da desteiyle operasyon düzenlendii ifade edilen açklamada, N.Dnin yakaland aktarld.

Açklamada, unlar kaydedildi:

Gözaltna alnan N.D. sevk edildii adli makamlarca, silahl terör örgütüne üye olmak ile yardm ve yataklk etmek suçlarndan tutukland. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla teröristle mücadele kapsamnda, terör örgütü PKK/KCKnn sivil yaplanmas, i birlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarnn kurutulmasna yönelik operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git