Sular duruldu! Erdoğan-Putin gerginliği bitti

Türkiye Rusya arasındaki ilişkiler, Erdoğan-Putin görüşmesi akabinde düzelmeye başladığı açıklandı

Haberler 03.05.2017 - 14:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Rusya arasnda süregelen gerginlik en çok ekonomik anlamda krize doru ilerlerken, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann son dakika açklamalarnda büyük gelimelerin yaand bildirildi. Devlet Bakanl Rezidansnda Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile görüen Erdoan, ilikilerin onarlmas konusunda büyük önlemlerin yaand konusuna deindi, Erdoann bindii uçak, Türk Havas dnda olduu sürece F16lar tarafndan korunduu da gözlemlendi.

Erdoan ve Putin görüme öncesinde basn mensuplarna ksa bir açklama yapt. Sputnikin haberine göre Putin, Sizinle bir araya gelip ikili ilikilerimizin kilit alanlarn ve Suriye krizi dahil olmak üzere temel uluslararas sorunlarn konuabilme imkan bulmamz çok iyi oldu. Bu ortak çalmalarmz, Rusya-Türkiye ilikilerinin özel bir statü kazandn ve tamamen onarldn gösteriyor dedi. Cumhurbakan Erdoan da Rusya ile atacamz admlar bölgenin kaderini deitirecektir diye konutu.

PUTNN KONUMALARININ SATIRBALARI OLUTURULDU

Davetimizi krmayp Soçiye geldiiniz için teekkür ederiz. likilerimiz tam olarak anlatmz ekilde devam ediyor. çalma ortamnda bir araya geldiimiz bu görümede ikili konular ve Suriye bata olmak üzere güncel konular görümek üzere imkan yakalamaktan memnunum. Sizinle görüme trafiimiz, Türk-Rus ilikilerin tam normalleme süresini tamamladktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduunu bir kez daha vurgulamaktadr. Rusyaya hogeldiniz sayn cumhurbakan... Türkiyedeki halk oymalasndan dolay size tebrik ediyorum. Türkiyedeki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi Türk-Rus ilikilerinin gelimesine olumlu etki oluturacak. çünkü sizinle beraber alacamz kararlarn büyük bölümü stratejik öneme sahip olduundan meclislerimizcede onaylanmas gerekiyor.

ERDOAN GÖRÜME ÖNCES AçIKLADI

Erdoan ise görüme öncesinde yapt açklamada, Özellikle deerli dostumuzun bu davetine Karadenizin bir yanndan bir yanna gelmek suretiyle bu bulumay saladnz için çok teekkür ediyorum diyerek Putine teekkür etti. Rusya ile Türkiye arasndaki gerek ikili ilikileri gerekse bölgesel sorunlar etraflca ele alma imkan bulacaklarn belirten Erdoan, Üzerimizde önemli sorumluluklarn olduu bir dönemi yayoruz. nanyorum ki Rusya ve Türkiyenin burada ataca adm, bölgenin kaderini deitirecektir dedi.

Daha sonra Erdoan ve Putin ile ikili görümeye geçti.

Ana Sayfaya Git