Süleyman Şah Türbesi'nin yeri 2 yıl önce görüntülenmişti

SAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, DEAŞ terör örgütü tehditi nedeniyle 22 Şubat 2015'te düzenlenen operasyonla taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine taşınacağını belirtirken, Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu yerdeki yapıların, taşınmanın ardından terör örgütü tarafından kullanılmaması için patlayıcılarla kullanılmaz hale getirildiği, Haziran 2016'da DEAŞ'ın bölgeden çıkarılmasının ardından çekilen görüntülerde ortaya çıkmıştı.

Haberler 03.04.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Fikri Ikn katld bir televizyon programnda gündeme getirdii Suriyenin kuzeyindeki Süleyman ah Türbesinin eski yerine tanmas konusu, gözleri DEA terör örgütü tehdidi nedeniyle 22 ubat 2015te düzenlenen operasyon ile tanan Süleyman ah Türbesinin eski yerine çevirdi. Türkiyenin Suriyedeki toprak parças olan Süleyman ah Türbesi, boaltldktan sonra DEA terör örgütünün Münbiçten çkarlmas ile ilk kez Haziran 2016da görüntülenmiti. Türbeye Frat Nehri üzerinden ulaam salayan Karakozak Köprüsünün de onarlmas ile 2016da ilk kez görüntülenen Süleyman ah Türbesinin DEA terör örgütü tarafndan kullanlmamas için türbe alanndaki yaplan patlayclarla havaya uçurularak kullanlamaz hale getirildii görülmütü. Karakozak köprüsü ayn zamanda Fratn batsna geçi olarak kullanlyordu.

BABAKAN YARDIMCISI IIK: TÜRBE ESK YERNE TAINACAK

Babakan Yardmcs Fikri Ik, bir haber kanalnda Süleyman ah Türbesinin eski yerine tanacan belirterek, Süleyman ah Türbesi geçici olarak tanmt eninde sonunda yerine tanacak. çünkü oras Türk topra dedi.

Ana Sayfaya Git