Süleyman Soylu'dan gazeteciye: Berduş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan kaymakamlarla ilgili, "FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları yalandır" dedi. Soylu, görevden almalarla ilgili olarak bugün yayınlanan yazısı nedeniyle, 'berduş' diyerek seslendiği Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'na isim

Haberler 11.09.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, görevden alnan kaymakamlarla ilgili olarak, FETÖ ile ilikilendirme iddialar tamamen yalandr dedi. Soylu, Bu kaymakamlarn hiçbiri göreve yeni getirilmedi diye konutu. çileri Bakannn açklamalarndan balklar öyle:

FETÖ DDALARI TAMAMEN YALANDIR: Olayn asl udur devletin istihbarat birimlerinin FETÖye yönelik olarak uzun süredir devam eden büfe, ankesör, operasyonel hat gibi, mahrem imam gibi istihbari gibi yargya intikal etmi

çalmalar ve idari soruturmalar var. Veya yargya intikal edecek çalmalar var. Biz de dosyasna bakar soruturmann selameti ve idari sürecin gerei önce bu kiileri aça alrz. Sonra mahkeme bir karar verir. Bu arada da müfettilerimiz tarafndan da idari soruturmalar tarafmzdan da yürütülür. FETÖ ile ilikilendirme iddialar tamamen yalandr.

HEPS 8-12 YILLIK KAYMAKAM: Bu kiilerin hepsi benim bildiim kadaryla 2008-2009-2012 belki 2013te yani hesap ettiimiz gibi 8 ile 12 yllk kaymakamlardr. Bu hadiseyi saçma sapan iddialara delil yapp, çalanlara bizim o zaman söylediimiz net ve açktr. Soruturma açlm, mahkeme beraat karar vermi, siz de herhangi bir eksiklik görmemiseniz, yerine iade edersiniz. Ama sonra kiinin hakknda yeni bir delil bulunmu. Ne yapmamz lazm? Tedbir almayacak myz? Bundan yaklak 1,5 ay önce 15 kaymakammzn kimini aça, kimini de pasif göreve aldk.

SAHTE KAHRAMANLARDAN BIKTIM: Nasl bir süreçten geçtiimizi hep birlikte biliyoruz. 15 Temmuzu bizim unutmamz mümkün deildir. Burada tekrar söylüyorum. 15 Temmuzu kim unutarak ilem yapyorsa o haindir. Bu dinamik bir süreçtir. Bu süreçlerde kendilerine rol biçmeye çalan sahte kahramanlardan bktm. Biz gereini yapyoruz, titizlikle yapyoruz. Ama anlamak istemiyorlar. çünkü gözlerini hrs bürümü. FETÖ ile mücadele ediyoruz, FETÖcüler saldryor, Odatv saldryor, Cumhuriyet gazetesi, Birgün gazetesi saldryor. Ana muhalefet sözcüleri saldryor. Bu kaymakamlarn hiçbiri göreve yeni getirilmedi. Türkiyede FETÖ soruturmalarn iki kurum yapar, birisi emniyet birisi de yargdr. Buray sulandrmak, bu soruturmalar akamete uratmak, bu kurumlar ayr ayr zayflatmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Saldrnn temel sebebi de esasen burada aramak lazm. Ve size bu noktada kurum içinden de bir bilgiyi paylamak isterim.

YALANI MUHATAP ALMAZSANIZ HATA EDERSNZ: Hl açkta bulunanlarn says 2 bin 945. Ayn ekilde bugün, emniyet tekilatmzn o gün toplam mevcudu 273 bin kiiydi. Bunun içerisinde sivilleri de vard. Bugüne kadar emniyetten FETÖ iltisakyla ihraç edilen kii says ise 30 bin 580. çileri Bakanlna geldiim gün öyle bir rakam vard elimde, 21 bin 500 civarnda emniyet müdürü var, 14 bini ihraç. Yani 3te 2si ihraç. Bu rakamlar niçin verdim? Bugün Cumhuriyet Gazetesinde yazan; bana bazen kzyorlar bunu muhatap alma diye. Yalan muhatap almazsanz hata edersiniz. Diyor ki, çileri Bakanlnn orada bir berdu yüzde 3,5 ancak ey yapld O berdua sesleniyorum. Ben senin gibi birinin adam deilim, milletin adamym. Kimlerle i tuttuunuz da belli, kime uaklk yaptnz da belli.

Ana Sayfaya Git