Sur çekim merkezimiz

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu "Sur'un sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir çekim merkezi olmasına dönük projemiz var"

Haberler 30.11.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, GAP bölgesi turizm odakl tantm ve markalama projesi tantm toplantsnda konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, PKKnn ihaneti ile ortaya çkan ykmn sonrasnda 3 milyar Türk lirasna dönük bir bütçe ile Diyarbakrn ve Surun yeniden eski ihtiam ile ve daha güzel bir ekilde gelecee tanmas noktasnda çalmalarmz var dedi.

GAP BÖLGESNDE TURZM

GAP bölgesi turizm odakl tantm ve markalama projesi tantm toplants bir otelde gerçekletirildi. Toplantya Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, GAP daresi Bakan Sadrettin Karahocagil, kamu kurum müdürleri ve davetliler katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan bir konuma yapan Vali Güzelolu, Diyarbakrn insanla ait deerlerin, gelimenin, bilinen kültürel, ekonomik ve sosyal bütün sürecin hem tan hem hazrlaycs hem de taycs olduunu söyledi.

DCLE LE BÜTÜNLEME

Diyarbakrn, Dicle ile bütünleen 10 bin yllk tarihin, bugün yaayan ve canl bir ekilde kendilerine ulatran ad olduunu ifade eden Vali Güzelolu, Bu birikim bu köklü geçmi, zenginlik, tanda topranda suyunda ksaca Diyarbakr Diyarbakr yapan her noktada karnzdadr. 10 bin yl akn bir geçmiten gelen Diyarbakrn görkemi, heybeti, derinlii ve zenginlii vardr. Sadece Sur bölgesinde bölücü terör örgütü PKKnn ihaneti ile ortaya çkan ykmn sonrasnda 3 milyar Türk lirasna dönük bir bütçe ile Diyarbakrn ve Surun yeniden eski ihtiam ile ve daha güzel bir ekilde gelecee tanmas noktasnda bugün devam eden çalmalarmz var.

TARHA TANIKLIK ETMEK

Sadece bir tarihi geçmii deil kentin gelecee tanmasnda Suru bir merkez olarak alan tarihine tanklk eden ve o zenginliini yaatan bir bölge olarak Surun yeniden kazanlmas ve bu anlamda devam eden çalmalarla sadece Diyarbakr ve ülkemiz için deil tüm dünya için bir çekim merkezi olmasna dönük projelerimiz var. Sur bunu hak ediyor mu evet, Diyarbakr bunu bekliyor mu evet. Burada kardelik var, sevgi var, hogörü, bir arada yaama kültürü var, ötekiletirmeden kucaklayan, insana yaratlm en deerli varlk olarak deer veren ve onu sahiplenen yüce dinimizin bir anlay ve yaayan tavr vardr dedi.

KÜLTÜREL VE EKONOMK

GAP daresi Bakan Sadrettin Karahocagil, 2014 yl eylül aynda bölge turizminin gelitirilmesi amac ile GAP bölgesi turizm odakl tantm ve markalama projesini balattklarn söyledi. Karahocagil, Projemizde sürdürülebilir turizm esaslarna uygun olarak bütüncül bir yaklam ile GAP illerinin tarihi, arkeolojik, kültürel, doal, dini, dilsel, folklorik, gastronomik deerlerinin ulusal ve uluslararas düzlemde tantlmasn turizmin sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerinin yönetilmesini, tarm, sanayi ve hizmet gibi sektörlerle turizm arasndaki sinerjinin arttrlmasn sanatsal faaliyetler, özellikle el sanatlarnn desteklenmesini turizm altyapsnn korunmasn ve iyiletirilmesini turizm yatrmlarnn verimli bir biçimde yönlendirilmesini bölgesel olarak istihdamn arttrlmasn hedefliyoruz diye konutu. Toplant daha sonra yaplan sunumlarla devam etti.

YATIRIM ZLEMEDEN BRFNG

Buarada, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanl ve l Milli Eitim Müdürlüünden brifing ald. Valilikten yaplan açklamaya göre, Yeniehir Belediyesi toplant salonunda düzenlenen görümede, Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanl ile l Milli Eitim Müdürlüünün çalmalar hakknda bilgi verildi.

Toplantya, Balar Kaymakam Tolga Toan, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal ile kurum müdürleri katld.

Ana Sayfaya Git