Sur eski emniyet Müdürü kaçarken

Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ'cü eski Sur İlçe Emniyet müdürü adliyedye sevk edildi.

Haberler 17.10.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ/PDY soruturma kapsamnda, Diyarbakrn Sur lçe Emniyet Müdürü iken meslekten ihraç edilen ve Yunanistana kaçmak için geldii Edirnenin Kean lçesinde jandarma tarafndan yakalanan 42 yandaki Sadettin Koçak ile kardei 37 yandaki Sadi Koçak, adliyeye sevk edildi.

SUR EMNYET MÜDÜRÜYLE

Edirne l Jandarma Komutanl ekipleri, yol emniyet ve kontrol devriyesi srasnda, Keandan psala yönüne giden Sadi Koçak yönetimindeki otomobili Beyendik Kavanda durdurdu. Yaplan kimlik kontrolünde araçta yolcu olarak bulunan Sadettin Koçakn, FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda, Diyarbakrn Sur lçe Emniyet Müdürü iken meslekten ihraç edildii ve bir süre cezaevinde FETÖ-PDY üyesi olmak suçundan tutuklu kaldktan sonra serbest brakld belirlendi.

SORUTURMASI TAMAMLANDI

Sadettin Koçak ve araç sürücüsü kardei Sadi Koçak, yasad yollarla Yunanistana çk hazrlnda olduklar iddiasyla gözaltna alnd. üpheli kardeler, jandarmadaki ilemlerinin ardndan Kean Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

SINIRDA KAçARKEN YAKALANANLAR

Edirne 54üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanl hudut devriyeleri, Yunanistan snrndaki Üyüklütatar Köyünde yasa d yollardan snr geçmek isteyen 1i kadn 5 üpheliyi yakalad. Snr karakolunda yaplan incelemenin ardndan jandarma ekiplerine teslim edilen üphelilerden Sinop Ar Ceza Mahkemesi tarafndan FETÖ/PDY silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla aranan 28 yandaki Biçici ile yine örgüte üye olma suçundan aranan öretmen 36 yandaki Kaynak, mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Gözaltna alnan FETÖ üphelilerinden Konya Örenci Yurtlar Kurumunda görevli 32 yandaki Adeviye A. ve 33 yandaki Seiza A.nn örgüte üye olmak suçundan Konya 1 ve 2nci Sulh Ceza Hakimliince arand belirlendi. ki üpheli, ilemlerinin ardndan Edirne Emniyet Müdürlüü ekiplerince Konyaya gönderildi.

STAJYER HAKMD, MESLEKTEN HRAç EDLD

üphelilerden 26 yandaki Mithat G.nin ise çankaya Adliyesinde stajyer hakimken meslekten ihraç edildii ve Ankara mahkemelerince arand belirlendi. Mithat G. de ilemlerinin ardndan Ankaraya gönderildi. Yunanistana kaçmak isterken yakalanan 5 üphelinin, örgüt içindeki haberlemeyi salayan ifreli cep telefonu uygulamas ByLock kullancs olduu tespit edildi.

EMNYET MÜDÜRÜ YAKALANDI

ANKARA Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda, daha önce meslekten ihraç edildii belirtilen 1inci Snf Emniyet Müdürü Mustafa B. Eskiehirde gözaltna alnd.

Eskiehir Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) ubesi ekipleri, Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan hakknda yakalama karar bulunan Mustafa B.yi Eskiehirde gözaltna ald. TEM ubesine götürülen Mustafa B., buradaki ilemlerin ardndan Ankaraya gönderildi.

Ana Sayfaya Git