Sur esnafının tadilat isyanı!

Çatışma ve sokağa çıkma yasaklarıyla büyük travmalar geçiren Sur halkı ve esnaflar, özellikle Melikahmet semtinde başlatılan tadilat ve kanalizasyon çalışmalarına yönelik hizmetin eziyete dönüştüğünü belirterek, "Bu kışta, çamur ve kanal pislikleriyle" geçireceğiz dedi.

Haberler 10.10.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem ticaretin en youn olduu merkezlerden biri olan, ancak son yllarda hendek, barikat terörü ve yaanan sokaa çkma yasaklar nedeniyle büyük travmalar yaayan Sur ilçesi halk ve esnaf imdi de, tadilat adyla balatlp k boyunca bitmeyecei görülen kanalizasyon ve yol çalmalar nedeniyle büyük bir maduriyet yaadklarn belirterek, yetkilileri sorumlu olmaya davet etti.

ESNAFLAR TEPKL

Bir aydan beri caddenin bakm ve onarm sonucunda kendilerinin birçok maduriyeti bir arada yaadklarn söyleyen Sur esnafndan Seyfettin Alako, k ayn toz, duman ve çamur içinde geçireceklerini ifade ederek, yetkililere tepki gösterdi.

BU NASIL BR TADLAT!

Perian halde olduklarn belirten Alako, Caddeyi tadilat amacyla kazdlar ama bizleri perian ettiler. Kanallarmz patlatmlar, borularmz krmlar, internetlerimizi krmlar ve telefon hatlarmz koparmlar. Bu nasl bir tadilat! dedi.

YERLERMZ AçILMAZSA NE YAPARIZ?

Yetkililerin esnaf kendi haline braktn ve maduriyetlerini gözden geldiini belirten Alako, Seçimden seçime gelip bizi soruyorlar. Milletvekilleri, vali, belediye bakanlar neredeler? Bizim bu halimizi ne olacak? Bari gelip anahtarlarmz alp dükknlarmz kapatsnlar. Anahtarlarmz da onlara olsun. Elektrik ve su faruras veriyoruz. yerlerimiz 6 ay kapal kalrsa, her ay nereden para bulup ihtiyaçlarmz karlayacaz. eklinde konutu.

NE MÜTER GREBLYOR NE ESNAF?

Alako son olarak, Hasan Paada yemek yiyip Ulu Camide namaz klyorlar. Sonra da gazetecilere açklama yaparak Sur esnafn ziyaret ettiklerini söylüyorlar. Bu mudur yardm, bu insanlk mdr? nsanla sar m? Tadilat deyip her taraf deldiler. Ne müteri girebiliyor ne esnaf? ifadelerini kulland.

GELN HALMZ GÖRÜN!

Cumhurbakan ve Diyarbakr Valisine seslenen Esnaf Zeki ener ise Gelin bizim bu halimizi görün! Hani sivil toplum kurulular gelin görün. Baka diyebileceimiz bir ey yok diyerek tepki gösterdi.

YASAK VE çATIMALARDAN SONRA AYNI HAL

30 yllk bir esnaf olduunu dile getiren Hüsnü Yücel de Sokaa çkma yasaklar ve çatmalarda 3 ay zaten kapal kaldk. imdi de ayn hal. Dükknlarmza toz, duman yüzünden gelemiyoruz. Kimse halimizi sormuyor, kimse halimizi bilmiyor. Gelsinler halimizi görsünler, rezil, perian olduk. eklinde konutu.

DYARBAKIRIN ALLAHTAN BAKA SAHB YOK

Melikahmetin köklü esnaflarndan olan Mehmet Özgün ise Geçen sene 4 aya yakn buralar kapand. Esnaf en büyük darbeyi yedi. Devlet es geçti. Bir lira yardm yaplmadan dükknlarmz açtk. Bu sene de bu film çkt. Bu da 6 ay sürecek. Dükkanlar kapal kalacak. Müteri gelemiyor. Mal ne geliyor ne de gidiyor. Diyarbakrn Allahtan baka sahibi yok. diyerek tepki gösterdi.

AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR

Özgün konumasnda son olarak 20 milletvekili de çkarsa, Diyarbakra kimse sahip çkmyor. Sanayi ve Ticaret odalar ve sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Melikahmete uramasnlar. lerde seçim var onlar kovacaz. Esnaf olarak onlar kovacaz. Utansnlar, sklsnlar. Yerel yönetime de merkezi yönetime de hükümete de sesleniyoruz. Yapyorsanz, bir an evvel yapn, ilgilenin. Yapmyorsanz, brakn biz bamzn çaresine bakalm. Ayptr, yazktr, günahtr dedi.

Ana Sayfaya Git