Sur'da değişim!

Diyarbakır'ın Sur ilçe Kaymakamı Memduh Tura, düzenlenen törende görevini Kaymakam Bilal Özkan'a devretti.

Haberler 28.12.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Kaymakamlndan Mulann Seydikemer ilçesine atanan Memduh Tura, törenle görevini Kaymakam Bilal Özkana devretti.

Dicle Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen devir teslim töreninde konuan Tura, 22 Eylül 2014 tarihinde Sur Kaymakam olarak göreve baladn söyledi.

Ülke genelinde 2014 ylndan itibaren çok önemli gelimelerin yaandn belirten Tura, göreve baladktan 14 gün sonra tüm Türkiye genelinde ciddi etkileri olan 6-7 Ekim olaylarnn yaandn söyledi.

Terör örgütü PKKnn özellikle 1 Kasm 2015 seçiminden sonra çukur kazma sürecini balattn dile getiren Tura, Devletimizin ve vatandamzn kararll ve saduyusuyla bu süreç atlatld. Surdaki toplumsal kesim göz önünde bulundurularak sosyal projeler ortaya koyma düüncesiyle göreve balamtk. Ama yaanan olaylar maalesef bu alanlara eilmemize engel oldu. dedi.

Surda 2 Aralk 2015 tarihinde balayan hendek operasyonunun yaklak 99 gün sürdüünü ifade eden Tura, öyle konutu:

SURDA GÖREV DEM

Hakikaten çok zorlu bir süreç yaand. Bu süreçte 66 güvenlik görevlimizi ehit verdik, mekanlar cennet olsun. Terör örgütünün çukur ve barikat politikasyla 6 mahallemizde 26 bin insanmz yerinden edildi. Surda kilit bir süreç yaand. Devletimiz çok dikkatli ve sabrl davrand. Her türlü maliyete katlanma pahasna, herhangi bir sivil kayp yaanmamas, insanlarn maduriyeti artmasn diye uzun da sürmesi göze alnarak bu süreç atlatld. u an, yeniden ina ve vatandalarn yaad maduriyetlerin giderilmesi aamasna gelindi.

Özkan ise göreve ilk geldii günlerde kendisine, Diyarbakrn en zengin iki insanndan biri Sur Kaymakam dieri de Sur Belediye Bakandr. Dünyann en büyük hazinelerinin üzerinde oturuyorlar. denildiini ifade ederek, Bu iki zenginlii birletirmek bizim için bir bahtiyardr. dedi.

Hedeflerinin alt ve üst yapsyla beraber tamamen kültüre, turizme ve yöre insanna hizmet etmeye hazrlanm bir Sur oluturmak olduunu ifade eden Özkan, nsanlarn yüzünün güldüü, esnafn karnnn doyduu, terörün konuulmad ve ylda en az 4-5 milyon turisti arlayan bir Sur ve Diyarbakr hedefliyoruz. Bu aamann kaydedilmesinde elimizden gelen gayreti sarf edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

SUR BELEDYES SUR KAYMAKAMLII

Konumalarn ardndan Özkan, Turaya fahri hemehrilik berat verdi.

Törene, Yehiehir Kaymakam Mehmet Özel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, baz mahalle muhtarlar ile kurum amirleri katld.

Diyarbakr Vali Yardmcl görevini yürüten Özkan, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Sur Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmi ardndan çileri Bakanl kararnamesi ile Sur Kaymakamlna atanmt.

Ana Sayfaya Git