Sur'da HDP kongresi!

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, AKP ve MHP ittifakını 1915 yılında Ermeni-Süryani soykırımının emrini veren İttihat ve Terakki Partisi'ne benzeterek, dönemin politikalarının AKP ve MHP tarafından bugün Kürtlere karşı sürdürüldüğünü söyledi.

Haberler 25.11.2019 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Sur lçe Örgütü, 3. Olaan Kongresini gerçekletirdi. HDP Sur lçe Ebakanlna Hatun Yldz ve Zülfikar Odaba seçildi.

SUR LçE KONGRES

Sur ilçesindeki bir düün salonunda gerçekletirilen kongreye, partinin milletvekilleri Semra Güzel, Musa Farisoullar ve Saliha Aydeniz ile l Ebakanlar Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen ve partililer katld. l Ebakan Zeyyat Ceylan, son süreçteki gözalt ve tutuklamalara deinerek, Kürtler boyun emedi, boyun emeyecek dedi. l Ebakan Hülya Alökmen de, Sur sokaklarn gezerseniz gözünüze duvarlara yazlm bir slogan çarpar; Em bi serkevin (Kazanacaz). Evet, mutlaka kazanacaz eklinde konutu.

FARSOLUNUN DDASI

HDPli vekil Musa Farisoullar, AK Parti ve MHP ittifakn 1915 ylnda Ermeni-Süryani soykrmnn emrini veren ttihat ve Terakki Partisine benzeterek, dönemin politikalarnn Kürtlere kar sürdürüldüünü öne sürmase dikkat çekti. Konumalarn ardndan HDP Sur lçe Ebakanlna Hatun Yldz ve Zülfikar Odaba seçildi.

Ana Sayfaya Git