Sur'daki terör mağdurlara ev

Sur ilçesindeki olaylar sırasında evleri yakılan ve yıkılan aileler için yaptırılan 256 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekildi.

Haberler 04.04.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde gerçekleen hendek- barikat operasyonlarnda evlerini kaybeden terör maduru hak sahipleri için çevre ve ehircilik Bakanlnca yaptrlan 256 konutun kura çekimi yapld. Vali Hasan Basri Güzelolu, Sur ilçesindeki çatmalarda madur olanlara imdiye kadar 96 milyon 460 bin lira yardm yapldn söyledi.

Surun Cevatpaa, Fatihpaa, Dabanolu, Hasrl, Cemal Ylmaz ve Sava mahallelerinde, terör olaylar nedeniyle maduru olan aileler için çevre ve ehircilik l Müdürlüünde TOKnin yapt konutlarn kura çekimi yapld. 256 konutun hak sahipleri belirlendi.

Vali Hasan Basri Güzelolu, kura için düzenlenen törende, ihanet ebekelerinin ve onlarn ibirlikçilerinin imha etmek istedikleri, tahrip ettikleri, yok ettikleri eserleri, deerleri ina ve ihya etiklerini söyledi.

KURA çEKM YAPILDI

lçeyi yepyeni çok daha güzel bir ekilde her alanda ina ettiklerini aktaran Güzelolu, bugün evlerinden edilen vatandalara da ev vermenin mutluluunu yaadklarn belirtti.

Tüm bu hizmetlerde büyük destei olan, projenin tamamlanmas emrini veren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan ve bakanlara teekkür eden Güzelolu, Surdaki terör saldrlarnn failleri etkisiz hale getirildikten, huzur ve güven temin edildikten sonra o günden bugüne youn bir gayretin içinde olduklarn anlatt.

Her geçen gün yeni bir güzellii tamamlamann mutluluu içerisinde olduklarn ifade eden Güzelolu, her nerede bir madur, masum varsa onun yannda acsn dindirmek, beklentisini karlamak ve onu mutlu etmek için devletin var olduunu vurgulad.

Tahrip edilen bütün deerlerin arasnda camilerin de bulunduunu anlatan Güzelolu, bütün deerleri ihya ve ina ettiklerini bildirdi.

Güzelolu, öyle konutu:

SURDAK MADURYETLER

Sur olaylarnda zarar gören, terör örgütü tarafndan evi yklan, hayatlar bir anlamda yok edilmek istenen vatandalara devlet yardm ediyor. Devlet olarak kira olarak 75 milyon 68 bin lira yardm yaptk. Her ay kira yardm devam ediyor. Bugüne kadar evi yklan ve eyalar yaklan vatandalarmza 18 milyon lira eya yardmnda bulunduk. Deerler tespit edildikçe bu yardm yapmaya devam edeceiz. Sur içinde madur edilen esnafmza 3 milyon 400 bin lira dükkanndaki malzemesi için yardm yaptk. Sadece kira, eya ve dükkanndaki mal için böylelikle yaptmz yardmlar bugüne kadar 96 milyon 460 bin liraya ulat. Bu yardmlarmz sizin gibi ev sahibi yapana, hayrlsyla salkla imanla oturacaklar evlerin kurallarn çekip yerleene kadar devam edecek.

Kuraya katlan vatandalardan Perin Fasl ise devletin kendilerine sahip çktklar için memnun olduuna iaret ederek Cumhurbakan Erdoana teekkür etti.

Hak sahiplerinden Mehdiye Esen de terör olaylar nedeniyle evinin ykldn, bu nedenle 3 yldr kirac olduunu kaydederek Kurada bana ev çkt. çok mutluyum. Yetkililere teekkür ediyorum. diye konutu.

Kura çekim törenine Vali Hasan Basri Güzelolu, l Jandarma komutan Tugeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu, kurum müdürleri ile hak sahiplerinin katld törende, TOK tarafndan Kayapnar ilçesi çölgüzeli ve Üçkuyu bölgesinde yapm devam eden 256 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekildi.

Ana Sayfaya Git