Suriye-Kilis sınır hattında göç mevsimi!

Türkiye Suriye sınır hattı boyunca 5 köy IŞİD'in eline geçmesi, bölge halkını göçe zorlamakta. IŞİD'in hakim sürdüğü Suriye sınırındaki vatandaşlar Türkiye Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na doğru göçe başladı

Haberler 14.04.2016 - 13:19 Son Güncelleme : 14.04.2016 - 13:19

Türkiye Suriye sınır hattı boyunca 5 köy IŞİDin eline geçmesi, bölge halkını göçe zorlamakta. IŞİDin hakim sürdüğü Suriye sınırındaki vatandaşlar Türkiye Kilis Öncüpınar Sınır Kapısına doğru göçe başladı

Halepin kuzeyinde yer alan ve Türkiye sınırında olan bölgelerde IŞİD, Türkiye veABDnin desteklediği ÖSOya bağlı grupların elindeki köyleri ele geçirdi. Mınbıc ve Cerablus kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSOya saldıran IŞİD ilerleyişini sürdürüyor.

IŞİD 5 KÖYÜ ELE GEçİRDİ

Türkiyenin obüs toplarıyla, ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının ise havadan destek verdiği ÖSOya karşı 3 koldan büyük bir saldırı başlatan IŞİD, dün geceden bu yana Havar, İgde, Kafr Şuş, KafrGran ve Baragida köylerini ÖSOnun elinden aldı. Bölgede IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. çatışmalarda IŞİD, ÖSOya bağlı 8 kişiyi kaçırırken, Türkiye de sınırdan IŞİD mevzilerini obüslerle vuruyor.

SINIRA GÖç YENİDEN BAŞLADI

IŞİDin ilerlemesi üzerine sınırdaki köylüler Kiliste bulunan Öncüpınar Sınır Kapısına doğru kaçarken, IŞİDin Kilisin karşısında Türkiyenin kurduğu çadır kente yaklaştığı öğrenildi.

STRATEJİK KASABAYI DA ELE GEçİRMİŞLERDİ

IŞİD, geçtiğimiz günlerde stratejik konumda olan çobanbey (Rai) kasabasını ÖSOnun elinden almıştı.

ABD ve Türkiye, Cerablus kenti başta olmak üzere Türkiye sınırındaki bölgelerin IŞİDin elinden alınması için ÖSOya bağlı grupları destekleme kararı almıştı. (Sputnik)

Ana Sayfaya Git