Suriyeli öğrencilerden yıl sonu etkinliği

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve aileleri ile yerleştikleri Diyarbakır'da eğitim ve öğretimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Haberler 19.05.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüüne bal Baclar mam Hatip Ortaokulu örencilerince hazrlanan ve Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlie öretmenler, örenciler ve veliler katld.

Kuran- Kerim okunmasyla balayan etkinlik örenciler tarafndan Suriye Marnn okunmasyla devam etti.

Türkçe ilahiler seslendiren Suriyeli örencilere davetliler de elik etti.

Örencilerin hazrlad resimlerin sergilendii etkinlikte tiyatro oyunlar da sahnelendi.

Suriyeli örencilerden yl sonu etkinlii

Suriye Okulu Müdür Yardmcs Samir Rahman, u ana kadar bin 200 Suriyeli örenciye eitim verdiklerini ve 30 örenciyi de çeitli üniversitelere kazandrdklarn söyledi.

Diyarbakrda 3 yldr Suriyeli örencilere eitim verdiklerini ifade eden Rahman, Hangi rktan olursa olsun ve nerede yayorsa yaasn her çocuk özel ve güzeldir. Onun eitim hakk var ve bizim onlara bu hakk salamamz gerekiyor. diye konutu.

Hem Türkiyeye hem de halka çok minnettarz. Örencilerimize 3 senedir eitim noktasnda çok yardmc oldular. Bu destein karlnda ne yapabiliriz diye düündük. Türkiyeye iyi bir nesil yetitirerek borcumuzu ödemeye karar verdik. Yeni nesil yetitirerek Türkiyeye olan borcumuzu ödeyeceiz. diyen Rahman, bu tür etkinliklerle çocuklar yaadklar travmalardan kurtarmaya çaltklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git