Suriyelileri tanımalıyız!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu "Suriyeli kardeşlerimizle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltme üzerine özel çaba harcıyoruz"

Haberler 21.02.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göç daresi Genel Müdürlüü Uyum ve letiim Dairesi Bakan Aydn Keskin Kadolu, Suriyelilerle ilgili doru bilinen yanllar düzeltmek için özel çaba harcadklarn söyledi.

Göç daresi Genel Müdürlüü Uyum ve letiim Dairesi Bakanl ile Birlemi Milletler Mülteciler Yüksek Komiserlii i birliiyle 14. Uyum Biz Bize Sohbetler etkinlii düzenlendi.

Yeniehir ilçesinde bir otelde gerçekletirilen programda, Suriyeliler bata olmak üzere, çeitli sebeplerden dolay ülkelerini terk edip Türkiyeye snmak zorunda kalanlara ev sahiplii yapan Türk toplumunun sosyal uyumuna yönelik konular ele alnd.

GER DÖNMELER çN YOUN çABA GÖSTERLYOR

Diyarbakr Vali Yardmcs Zerrin çay Beikçi yapt konumada, dünya üzerindeki kitlesel göçün önemli bir insanlk sorunu olduunu belirterek, buna uluslararas toplumun birlikte çözüm aramas gerektiini söyledi.

Göçle gelenlerin uyum sorunu için devletin ilgili kurumlarnn bu konuda önemli çalmalar yürüttüünü anlatan Beikçi, unlar kaydetti:

Göçmenlerimiz inallah bir an önce kendi vatanlarna dönmek imkanna kavuurlar. Türkiye olarak devletimiz ve milletimiz ile bunu için çaba gösteriyoruz. Bütün amacmz budur. nallah hiç kimse bu dünya üzerinde vatansz kalmasn, vatansz kalm olanlara kar da herkes kurmas gereken empatiyi, göstermesi gereken saygy ve sevgiyi dünya üzerinde göstersin.

GER DÖNMELER çN HER TÜRLÜ MKANI SEFERBER ETM DURUMDAYIZ

Kadolu ise göç ile Türkiyeye gelenlere yönelik uyum politikalarnn önemine iaret ederek, bu kapsamda Göç daresi Genel Müdürlüünün yürüttüü çalmalara deindi.

Özellikle Suriyelileri tekrar vatanlarna döndürecek formüller üzerinde youn bir ekilde çaba gösterildiine vurgu yapan Kadolu, Suriyede kalc istikrar ve normallemenin tesisinde gönüllü geri dönüleri en az DEA, PKK ve son dönemlerde katil Esedin askerlerine kar verilen mücadele kadar önemsiyoruz. Suriyeli kardelerimizin kendi istekleri ile geri dönebilmeleri için her türlü imkan seferber etmi durumdayz. diye konutu.

Kadolu, Türkiyenin 192 farkl milletten göçle gelen 5 milyona yakn insana ev sahiplii yaptn aktararak, Ülkemiz kamuoyunda olumsuz alg olumamas için bu tür programlara önem veriyoruz. Basndan ve sosyal medyadan destek alarak Suriyeli kardelerimizle ilgili doru bilinen yanllar düzeltme üzerine özel çaba harcyoruz. Biliyoruz ki insan bilmediinin dümandr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git