Suruç Yeni Görüntüler!

Suruç ilçesinde HDP ve AK Partililer arasında çıkan ve katliama dönüşen olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Haberler 21.06.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldz ve beraberindekilerin seçim ziyareti srasnda çkan ve 5 kiinin hayatn kaybettii, çok sayda kiinin de yaraland silahl ve sopal kavgaya ait yeni güvenlik kameras görüntüleri ortaya çkt.

Arife günü yaanan olaya ilikin kaytlarda, seçim çalmalarn yürüten AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldz ile AK Parti Suruç lçe Bakan Naif Bülbül ve beraberindekilerin kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunurken bir maazaya girdii görülüyor.

Maazada bulunanlara selam veren Yldz, i yeri sahibi ile tokalatktan sonra sohbet etmeye çalyor. yeri sahibinin sözlerini karlk vermeden bir süre dinleyen Yldz, bu srada maazadaki müterilerle de ilgileniyor.

ZYARET ESNASINDAK TARTIMA

Bu esnada i yeri sahibi ile maazadaki baz kiilerin tepki göstermesi üzerine kapya yönelen Yldzn, bir müterinin ricas üzerine bir çocukla fotoraf çektirmesi kaytlarda yer alyor.

Güvenlik kamerasna yansyan görüntülerde, Milletvekili Yldzn dar çkmasnn ardndan beraberindeki kiileri maazada bulunan bir kii iterek tartaklyor.

ELLERNDEK SOPALARIN GÖRÜNTÜSÜ

Maazada bulunan bir kiinin de söz konusu kiiye müdahale ettii görülüyor. Bunun ardndan yere düen kii ile i yeri sahibi ellerine aldklar sopalarla AK Partili gruba saldrarak darbetmeye balyor.

Üç GÜN ÖNCE DE ZYARET

Buarada kavgadan 3 gün önce Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabann, milletvekili brahim Halil Yldz ile birlikte Suruçta esnaf ziyareti yaptklar ortaya çkt. Bakan Fakbaba ile milletvekili Yldzn kavgann taraflarndan olan enyaar ailesine mensup Ferit enyaarn ucuzluk pazarndaki tezgahn ziyaret ettii ve tokalatklar da belirlendi. Tokalama fotorafnn bulunduu Ferit enyaar da kavgada yaralanm, ardndan gözaltna alnmt ve halen ilemlerinin devam ettii örenildi.

ÖN OTOPS SONUçLARI

enyaar ailesinin 3 fertinin otopsi raporlar tamamland. Olayda iyerinde bulunan Celal enyaarn, Adli Tp Kurumunda yaplan otopsisinde vücuduna 6 farkl çaplarda ateli silah mermi çekirdei isabet ettii, ilk isabet eden mermi çekirdeinin öldürücü nitelikte olduu, dierlerinin ise öldürücü nitelikte olmad belirtildi. Raporda vücuda isabet eden tüm mermilerin giri deliklerinin incelenmesi sonucu, mermilerin bitiik at mesafesi dndan yaplm olduu ancak elbiseli bölgeye isabet etmi olduklarndan kesin at mesafesi tayini için elbiselerinin kriminal fiziki incelemesi gerektii tespit edildi.

Ayn saldrda hayatn kaybeden Celal enyaarn ardndan kardei Adil enyaarn otopsisinde ise vücudun 14 bölgeden kesici, delici alet ve sert cisimlerle darp edildii belirlendi. 14 bölgenin büyük bir ksmnda ciddi yaralarn olduunu belirleyen Adli Tp Kurumu ekibi, raporda enyaarn ar darba maruz kaldn belirtti. Adil enyaarn vücuduna 17 tane farkl çaplarda silah mermisinin isabet ettiini belirledi. sabet eden mermilerden 5inin öldürücü nitelikte olduunu, dier mermilerin yaralanmalara sebebiyet verdiini, ancak öldürücü nitelikte olmadn belirten ekip, sadece 2 adet merminin uzaktan atldn dier tüm atlarn bitiik mesafeden yapldn kaydetti.

Suruç Devlet Hastanesine giden Hac Esvet enyaar ise acilde yaanan kavgada yaralanp, yaral olarak kaldrld Gaziantepte 15 Haziran günü saat 17.00 sularnda 25 Aralk Devlet Hastanesinde hayatn kaybetti. Baba Esvet enyaarn vücudunun 7 hayati bölgesinden kesici aletlerle büyük çapta yaralar oluturularak yaraland ve 7 ciddi yarann yan sra vücutta 23 noktada öldürücü nitelikte olmayan yarann olduu tespit edildi.

VEKL YILDIZ ABEYN ÖLDÜREN FADIL ENYAARIN FOTORAFINI PAYLATI

Suruçtaki esnaf gezisi srasnda aabeyi Mehmet ah Yldz kaybeden AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldz, saldrda aabeyini öldürdüü iddia edilen Fadl enyaarn PKKnn renklerinin temsil edildii bir bezle çekilmi fotorafn, Abimi srtndan vurup ehit eden ve Suruçlu çocuklar daa götüren esnaf!!! görünümlü PKKl Fadl enyaar tutukland yazsyla sosyal medya hesabndan paylat.

anlurfann Suruç ilçesinde 14 Haziranda AK Partililere yönelik silahl saldr sonucu çkan olayda, AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldzn aabeyi Mehmet ah Yldzn da aralarnda bulunduu 4 kii ölmü, 8 kii yaralanmt. Milletvekilinin aabeyinin katil zanls olduu iddiasyla gözaltna alnan Fadl enyaar tutuklanmt.

Olayla ilgili soruturmada, seçim çalmalar srasnda Kürtçe yapt konumada AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldzla ilgili sözlerinden dolay HDP anlurfa 6. sra milletvekili aday smail Kaplan ve terör balants nedeniyle HDP ile DBP ilçe yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 19 kii gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git