Suruç'taki seçimle ilgili iddialar

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bazı seçim sandıklarında usulsüzlük yapıldığına dair sosyal medyada yer alan iddiaların algı oluşturma çabası olduğu belirtildi

Haberler 25.06.2018 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde sosyal medyaya yansyan baz seçim sandklarnda usulsüzlük yapld iddialarnn alg oluturmaya yönelik olduu belirtildi.

Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Suruçta da saat 08.00 itibaryla vatandalar, okullara giderek oy kullanmaya balad. Seçime katlmn yüksek olduu gözlenen ilçede güvenlik güçlerinin önlemlerini ald görüldü.

Gün içerisinde sosyal medyada baz sandklarda usulsüzlük yapld iddialaryla ilgili paylamlarda bulunulmas üzerine anlurfa Valilii, l Seçim Kurulu ve güvenlik güçleri, iddialar aratrmaya balad.

anlurfa Valisi Abdullah Erin ve l Jandarma Komutan Albay Nuri Öztürk de ilçeye giderek, Kaymakam Tark Açkgözle ilçe merkezi ve krsal bölgelerde inceleme yapt.

Yetkililer, bahse konu iddialarn aratrldn ancak olaan d bir durumla karlalmadn, kolluk kuvvetlerinin tüm ikayetleri deerlendirdiini ve baz çevrelerin alg oluturmaya çalarak seçimi manipüle etme gayreti içerisinde olduunu belirtti.

- ddialar doru deil

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, tüm Türkiyede olduu gibi anlurfada da sabah 08.00 itibaryla Cumhurbakanl ve 27. Dönem milletvekillii seçimlerinde oy verme ileminin baladn ve katlmn yüksek olduunu söyledi.

anlurfa genelinde hiçbir problem yaanmadn ve her okulda sandklarn kurulduunu, gerekli güvenlik tedbirlerinin de alndn anlatan çiftçi, Tüm siyasi partiler müahitleriyle beraber seçimleri takip ediyor. Her seçimde olduu gibi asl olmayan görüntüler paylalabiliyor, vatandalarmzdan itibar etmemelerini istiyoruz. Suruçla ilgili özel bir durum henüz bize ulamad. diye konutu.

AK Parti l Bakan Bahattin Yldz da Suruç konusunda olumsuz bir haber tarafmza ulam deil, ortamn sakin bir ekilde olduunu, herkesin demokratik artlar içerisinde oy kullandn bize ilettiler. Okullar gezdiimizde de herhangi bir sorunla karlamadk. dedi.

CHP anlurfa Milletvekili Aday Aziz Aydnlk da seçim dönemlerinde bu tarz konularn gündeme getirilebildiini ifade ederek, Vatandamz sa duyulu olsun. Herkes oyunu kullanr, seçim akam biter kazanan kazanr, kaybeden yoluna devam eder. diye konutu.

MHP anlurfa Milletvekili Aday çalar Ylmaz ise bu tarz konularn tüm seçimlerde bilinçli olarak gündem yaplmaya çalldna iaret ederek, ddialar doru deil. dedi.

Ana Sayfaya Git